Chery , 26.000’den fazla patent ile kendisini farklılaştırıyor

Chery

Chery , Ekim 2023’te gerçekleştirilen “Chery Teknoloji Günü”nde, 26 yıllık süreçte alınan 26.000’nin üzerinde patentini sergiledi.

Chery, önümüzdeki 5 yıl içinde 100 milyar RMB’yi (Çin Yuanı) aşan bir Ar-Ge yatırımı yapacağını ve 25.000’in üzerinde personelden oluşan bir Ar-Ge ekibine ulaşacağını açıkladı.

Ar-Ge yetenekleri ödülleri beraberinde getirdi!

Komple araçlar, motorlar ve kritik bileşenler için bağımsız Ar-Ge yetenekleri oluşturmuş durumdaki Chery’nin patentli buluşları, geleneksel otomobiller, yeni enerji araçları, akıllı bağlantı, otonom sürüşteki temel teknolojiler ve kritik alanları kapsıyor.

26 yıllık süreçte 26.000’in üzerinde patent başvurusu oluşturarak Çin otomotiv endüstrisinde ön sıralara yerleşmiş durumda. “863 Programı” adındaki teknoloji destek planları ve temel Ar-Ge girişimleri gibi ulusal programlar kapsamında, 170’in üzerinde proje üstlendi, birçok “Ulusal Bilim ve Teknoloji Gelişim Ödülü”nü kazandı ve 3 kez ulusal düzeyde “Yenilikçi İşletme” seçildi.

Chery

Çin’in Kalbi ödülünü kazanan motorlar!

26 yıllık teknik birikimiyle, 8.000’den fazla aktarma organı patenti dahil olmak üzere, 26.000’in üzerinde patent başvurusunda bulundu ve bu patentleri aldı. 9 kez “Çin’in Kalbi” adındaki “En İyi Motor” unvanına layık görüldü.

Chery’nin motorları, Çin’deki en güçlü yerli motorlar olarak kabul ediliyor. 5 teknolojik yenileme döngüsünden geçerek, güncel haliyle beşinci nesil ACTECO 1.5TGDI, verimli hibrit motora ulaştı ve Chery’nin motor teknolojisindeki mutlak liderliğini, yüzde 44,5’i aşan etkili termal verimlilikle pekiştirdi. Bu rakamlar, sektördeki en iyi performans değeri olarak dikkat çekiyor.

Chery

Şanzımanları da ödüllü!

Chery’nin şanzıman teknolojisi geliştirme yolculuğu da aynı derecede kararlı ve görkemli bir şekilde devam ediyor. Güncel haliyle eksiksiz bir şanzıman teknolojisi serisine sahip tek Çinli otomotiv markası. CVT şanzıman, “Çin Otomotiv Endüstrisi Bilim ve Teknoloji Birincilik Ödülü” ve “Dünyanın En İyi 10 Şanzımanı” gibi ödüller kazandı. Söz konusu ileri şanzıman teknolojisi, firmaya hem iç hem de uluslararası pazarlardaki yarışına daha fazla rekabet gücü kazandırıyor.

QPower mimarisi ile verimlilik artırıldı!

Markanın  yeni teknolojilerle yenilikçi çözümler üretimi devam ediyor. QPower markasının en güncel çözümü, ICE, PHEV, BEV ve hidrojen dahil olmak üzere, ana akım güç biçimlerine yönelik çözümleri kapsıyor.

 QPower mimarisi altında, PHEV modellerinin termal verimliliği, yakıtlı araçlar için yüzde 30’dan yüzde 44,5’e yükseltilerek “Verimli Yeşil” ve çevresel avantajları ortaya koyuyor. Çift motorlu güç sistemiyle birleştirilen 1.5T motor, 1300 km’lik kapsamlı bir menzile ulaşabiliyor. Oda sıcaklığında sadece 19 dakikada, yüzde 30’dan yüzde 80’e hızlı şarja olanak tanıyan, yüksek performanslı hibrite özel bir batarya sistemine de öncülük ediyor.

MArkanın tamamen elektrikli alanındaki ürünleri, 700 kilometrenin üzerinde bir menzile ulaşabiliyor, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3 saniyede tamamlayabiliyor ve tamamen elektrikli platformların gereksinimlerini karşılayacak farklı güç sistemleri sunulabiliyor.

Bütçe dostu vivo Y27 ve Y17s satışta