Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti belli oldu: Duyunca çok şaşıracaksınız

Yeni trafik cezaları açıklandı

Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti sonunda belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı öyle bir fiyat söyledi ki şaşırmamak elde değil. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.

İstanbul’da yaşayanlar Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti ile ilgili büyük bir meraka sahipti. Özellikle mevcut zamlar sonrasında bu köprünün ne kadarlık fiyatla kullanıma sunulacağı merak ediliyordu. Sonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konu ile ilgili net açıklamalar yaptı.

Köprünün fiyatını açıklayan bakan öncelikle bu köprünün ne işe yarayacağını söyledi. 30 dakikalık feribot yolculuğunu 6 dakikaya indirecek olan bu köprü kısa bir süre içerisinde Kullanıma açılacak. Buradan geçecek olanlar 15 euro ödeme yapacak

Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti tartışmaya neden oldu

Bakan Karaismailoğlu saatlerce sürecek geçişin çok kısa bir süreye indirileceğini söyledi. Ayrıca gemi tarifesine göre sadece otomobilden 85 TL ücret alındığını belirtti. Ayrıca şoförden ve diğer yolcudan da ücret alınıyor. Kısacası bakana göre bu fiyat biraz daha düşmüş olacak.

Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti

Yaklaşık olarak 30 dakikalık bir feribot yolculuğu ile karşı tarafa geçmek mümkün. Bu yeni köprünün amacı ise süreyi 6 dakikaya kadar indirmek. Böylece zamandan tasarruf sağlanacak. Bildiğiniz üzere İstanbul’da en büyük problem trafik olarak görülüyor. sadece işe gitmek için bile en az 3 saat harcayan insanlar var.

3D baskı ile köprü yapıldı: İnşaat sektörünün geleceği belli oldu

Bakan tarafından açıklanan bu köprü geçiş ücreti önemli bir tartışma konusu oldu. Her bir geçiş için 15 euro alınacağını ifade etti. Ayrıca 8 Mart 2022 tarihinde bu köprünün kullanıma açılacağı ifade ediliyor. Ancak hepsini bir kenara bırakırsak bakanın 15 euro geçiş ücreti açıklaması gündemde bir süre daha kalacak gibi görünüyor.