Call of Duty: Warzone 2.0 ilk oyunun yerini almayacak

Call of Duty: Warzone 2.0

16 Kasım’da çıkacak oyun severlerle buluşacak olan Call of Duty: Warzone 2.0, Overwatch 2’de olduğu gibi ilk oyunun yerini almayacak.

Oyun dünyasının en başarılı serileri arasında yer alan Call of Duty serisi yeni oyunlarla büyümeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi ana serinin en yeni üyesi olan Modern Warfare II geçtiğimiz hafta oyun severlerle buluştu. Ancak bu yıl oyun severlerle buluşacak tek Call of Duty oyunu Modern Warfare II olmayacak. Hem PC ve konsollara hem de mobil cihazlara gelecek Warzone 2.0 da bu ay oyun severlerin beğenisine sunulacak.

Warzone 2.0’ın 16 Kasım’da çıkacak olması, halihazırda yayında olan ilk oyunun akıbetine dair soru işaretleri doğurdu. Çünkü hatırlarsanız Overwatch 2’nin çıkışıyla birlikte Overwatch tarihe karışmış, onun yerini devam oyunu almıştı. Aynı senaryonun Warzone konusunda da yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyordu. Activison nihayet bu soruyu cevapladı. Call of Duty: Warzone 2.0, ilk oyunun yerini almayacak. Her iki oyun birlikte var olmaya devam edecek.

call of duty warzone 2

İlk olarak PC ve konsollara yönelik olarak yayınlanacak, mobil versiyonu ise 2023’te gelecek bu arena oyunu, tamamen yenilenmiş bir deneyim sunacak. Activison, Warzone 2.0’yi serinin tarihindeki en iddialı oyun olarak tanımlıyor. Stüdyonun bu iddiasının altını doldurup dolduramadığını 16 Kasım’da göreceğiz.

Oyunun haritası, Al Mazrah adını taşıyan hayali bir çölün üzerinde yer alıyor. Bu haritada beliren daireler oyuncuları farklı yönlere doğru iterek hem diğer oyuncularla hem de yapay zeka kontrolündeki düşmanlarla karşı karşıya gelmeye zorlayacak. Yeni Warzone oyunu, Modern Warfare II ile aynı oyun motoru kullanılarak geliştirildi.

Tesla 40 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kaldı