Bu yasa uygulanırsa artık alkollü araç kullanılamayacak!

Trafik cezalarına geri ödeme

Dünya üzerindeki trafik kazalarının önemli bir kısmından sorumlu olan alkollü araç kullanmak, tarihe mi karışıyor?

Bu yasa uygulanırsa artık alkollü araç kullanılamayacak! Amerika Birleşik Devletleri senatosundan geçen ve Joe Biden’ın imzasına sunulan yeni bir yasa tasarısı, kara yollarını ilgilendiren çok önemli yeni kuralları beraberinde getiriyor.

Tasarının dikkat çeken ilk yönü, tasarıda yer alan ve her araçta bulunması gereken bir özellik olarak sayılan “bir motorlu taşıt sürücüsünün performansını pasif bir şekilde izleyerek, sürücünün alkollü olup olmadığını doğru bir şekilde belirleyecek” kontrol mekanizması.

Bu mekanizmanın nasıl çalışacağı ya da uygulamasının nasıl olacağı konusunda tabi ki şu an net bir bilgi yok ancak Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı’nın çizeceği yol haritasına göre otomotiv devleti yeni üretecekleri araçlarında bu teknolojiye yer verecek.

Erkekler trafikte kadınlardan daha kaza

Bu yasa uygulanırsa artık alkollü araç kullanılamayacak!

2026 yılından itibaren uygulamaya konulacak olan yasada bulunan tek önemli yenilik bu değil. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından artık her araçta arka koltuk hatırlatıcısı özelliği zorunlu hale gelecek. Bu sayede, arka koltukta çocuk ya da daha genel bir ifade ile bir canlı unutmak mümkün olmayacak. Aynı şekilde, otomatik acil durum greni ve şeritten ayrılma uyarısı gibi bir aracı çok daha güvenli bir hale getiren özellikler de, her araçta bulunması gereken zorunlu nitelikler olarak kabul edilecek.

Tasarı bunlarla da sınırlı değil. Aynı zamanda elektrikli araçların üretim ve kullanımının arttırılması için teşvikler ve hatta bazı alanlara getirilen zorunluluklar da mevcut. Bakalım benzeri bir düzenleme ülkemiz için ne zaman gündeme gelecek.

Market poşetleri zam listesine giriyor: 2022 fiyatı belli oldu