Bu Telefon Hırsızın Parmak İzini Kaydedecek

iphone parmak izi okuyucu

Teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte mühendislerin yapabileceklerine akıl sır ermiyor. Apple geçtiğimiz günlerde aldığı yeni bir parmak izi patenti ile iPhone hırsılarını yakalamayı hedefliyor.

Apple’ın yeni patentinin içeriği ise tam olarak ne için kullanılacak sorusunu aklımıza getiriyor. Paten içeriğini açıklamak gerekirse: Akıllı telefon üzerinde oluşturulacak yetkisiz kullanıcı sayesinde hırsızın biyometrik izi hafızaya alınarak saklanabilecek veya bulut tarzı bir alana depolanarak kanunlar çerçevesinde kullanımı mümkün olacak. Ama hemen şunu belirtmemizde fayda var. Apple’ın bu sistemi kullanmak için şimdiye kadar resmi bir başvurusu olmadığını söylemeliyiz. Şimdilik bu düşünce tamamen kağıt üzerinde.

Parmak izi kaydı ve belli sistemlere aktarılması birçok suçluyu ortaya çıkartabilir. Düşünsenize tüm iPhone sahiplerinin parmak izinin FBI tarafından tarandığını. Bu tarz bir sistem ile neler yapılabileceğini düşünmek güç fakat birçok insanın derdine derman olacağı kesin. Özellikle iPhoe kullanıcılarının bu tarz bir hırsız koruma sistemini birkaç yıl içerisinde kullanacağını söyleyebiliriz.apple-patent-parmak izi hırsız

Tabii ki bu tarz hırsız koruma sistemleri yeni değil. Geçtiğimiz yıllarda birçok güvenlik uygulaması hırsızın resmini ön kamera ile çekerek telefon sahibine yollamak veya bulut sistemine yüklemek gibi basit şeyler yapabilir hale gelmişti. Bu tarz uygulamaların kapsamı biraz daha artırılarak önümüzdeki günlerde daha fonksiyonel güvenlik sistemleri kullanacağımızı söyleyebiliriz.

Pokemon GO için en iyi radar ve takip uygulamaları!