Bu Robot Size Akşam Yemeği Yapacak!

Bu Robot Size Akşam Yemeği Yapacak 2

Eğer kendinize gurme bir yemek pişirmek için beceriniz ve zamanınız olmadığını düşünüyorsanız üzülmeyin, Moley Robotik Mutfak robot tam size göre bir icat.

İngiltere merkezli şirket Moley Robotik, robot fırın, ocak, dokunmatik ekran ünitesi, robotik kollar ve elleri içeren yeni bir mutfak prototipini geçtiğimiz günlerde bizlerin beğenisine sundu. Prototip içerindeki eller dokunsal sensörler ile donatılmış ve doğrama, karıştırma ve dökmek gibi insan işlevlerini yapabildiği gibi aynı zamanda bir blender veya mutfak eşyalarını kolayca kullanabiliyor. Ayrıca mutfak içerindeki ocak veya fırını açık veya kapalı konuma getirebiliyor.

Tim Anderson’ın yetenekleri robot üzerine yerleştirildi

İngiltere de fenomen olan MASTERCHEF yarışmasını kazanan Tim Anderson’ın yetenekleri ile donatılan bu mutfak üzerindeki ankastre dokunmatik ekran veya akıllı telefon uygulaması ile çalışıyor. Şu anda bu mutfak ile birlikte sadece Yengeç kurabiyeleri yapmak mümkün. Fakat prototip geliştirme aşamasında ve 2018 yılında kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Üreticiden yapılan açıklamaya göre 2018 yılında kullanıcılar iTunes üzerinden 2000 den fazla tarifi indirerek mutfak kendilerine gurme ziyafetler hazırlayabilecekler.

Bu Robot Size Akşam Yemeği Yapacak

Moley kurucusu Mark Oleynik ürün ile ilgili yaptığı açıklamada: “Doğru beslenme standartlarını koruyarak geliştirdiğimiz ürün ile dünyayı sağlıklı, mutlu ve daha iyi yaşanabilir bir ortam haline getirmek istiyor” diyor.

En hızlı kameralı 10 telefon!