Bu fotoğraf sanal gerçeklik gözlüklerine darbe mi vurdu?

palmer time cover.0

#İŞBİRLİĞİ

 Bir zamanlar Microsoft’un, şimdilerde Apple’ın çok iyi kullandığı bu gelişmiş pazarlama teknikleri, ne yazık ki, Google’ın kimyasına bir türlü uymadı ve Google’ın ürünlerini büyük lasnmanlarla, arzu nesnelerine dönüştürerek pazarladığını hiç göremedik.

samsung-gear-vr[1]

Ancak, birkaç yıl önce ortaya çıkan Google Glass gözlükleri, Google’ın “alçak gönüllü” pazarlama stratejisinin başarıya ulaşabileceğini göstermek üzereydi. Şirketin kurucuları ve CEO’ları, Google Glass’tan hiç bahis açmazken çeşitli fuarlara ve toplantılara gözlerinde bu gizemli gözlüklerle katılmaya başladılar. Büyük bir sırmış gibi basından saklamadıkları ama hakkında da hiç konuşmadıklar bu ilginç gözlük kısa sürede medyada ve halkta büyük ilgi uyandırdı. Bu sırada Google, yine çok alçak gönüllü bir tavırla, gözlük hakkında soru soran basına mensüuplarına aydınlatıcı cevaplar vermeye başladılar:  Gözlüğün, kullanıcısını sürekli internete bağlı tutan ve göz merceğine web üzerinden görüntü yansıtan dijital bir asistan olduğunu anlattılar ve kısa süre sonra da Google Glass’ı resmen tanıttılar.

Google Glass, uçaktan atlayan paraşütçülerin inanılmaz videoları ile medyaya tanıtılırken bu mucizevi cihazın günlük yaşamda nasıl olumlu etkiler yaratabileceği, gözlüğün potansiyeli de basında tartışılmaya başlandı ve görüşler çoğunlukla olumluydu. Uygulama geliştiricileri, 1500 dolarlık geliştirme kitini satın almak için sıraya girdi, çok sayıda geliştirici sürümü piyasaya yayıldı ve pratik olarak on binlerce insan gözünde Google Glass ile günlük hayatın içine yayıldı.