BTK Başkanı Uyardı!

btk

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanvekili Dr. Ömer Fatih Sayan, Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen; “Mobil Dünyada çocukların ve gençlerin güvenliği” sempozyumunun açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

BTK Başkanvekili Sayan, konuşmasında Türkiye’de 3G abone sayısı ise 59 milyonu aşarken 2003 yılında sadece 20 bin civarında olan internet abone sayısı ise 49 milyona ulaştığını belirtti.

SANAL İLETİŞİM DÖNEMİ BAŞLADI

Sayan; “Özellikle akıllı telefonların hayatımızda yer edinmesi ile birlikte evde, otobüste, pastanede ve okulda insanlarımız ve özellikle gençlerimiz kafalarını akıllı telefonlarından kaldıramaz hale geldi.

Ailede, işyerinde ve okulda başta olmak üzere sosyal hayatta “Face to face” yani yüz yüze iletişim yerine sanal iletişim hâkim olmaya başladı ”dedi.

btk

KİMLİK BİLGİLERİNİ PAYLAŞMAYIN

Sayan, çocuk ve gençlere internet konusunda uyarılarda bulunarak: “Ben burada çocuklara gençlere bazı küçük; ama önemli tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

İnternette geçirdiğin süreleri kontrol etmelisin. Hayat sadece İnternetten ibaret değildir. Arkadaşlarınla beraber gerçek hayatta da eğlenebilirsin.

Tanımadığınız kişilerle sohbet etmeyin. Sosyal paylaşım sitelerinde kesinlikle tanımadığınız kişilerle arkadaş olmayın. İnternet ortamında tanıştığın bir yabancıyla gerçek hayatta buluşmamalısın” şeklinde konuştu.

TP-LINK’ten Bulut Destekli Kamera