Boston Dynamics, Atlas robotun yeni bir videosunu yayınladı

Boston Dynamics, Atlas robotun yeni bir videosunu yayınladı

Boston Dynamics, iki ayaklı insansı Atlas robotu gösteren yeni videolar yayınladı. Videoda Atlas robot, son derece etkileyici bir jimnastik rutini sergilerken görüntüleniyor. Atlas robot zorlu bir parkurda insan gibi motor kontrol hareketler sağlıyor. İşte detaylar.

Yapay zekanın gelişimi her geçen gün devam ediyor. İnsanların çalışma alanlarında robotları göreceğimiz bir senaryo artık mümkün. Hatta Japonya’da çalışanlarının sadece robotlardan oluştuğu bir otel mevcut bile. Bu durum bazıları için korkutucu olsa da bazı ağır işlerde insanlar yerine robotların çalışması mantıklı olabilir. Boston Dynamics geliştirdiği bu insansı Atlas robotu en başta bir araştırma projesi olarak başlatmıştı. Mühendisler robot üzerine daha iyi algılama ve daha iyi kontrol sağlama gibi çalışmalara devam ettiler. Çalışmalar işe yaramış olacak ki Atlas robot parkurda bir insan gibi performans sergiliyor. Üstelik dengesini de kaybetmiyor. Yeni videoyla birlikte Atlas robottaki değişimlere daha yakından bakma şansı yakalıyoruz. Daha önce dans videosu paylaşılan robot son gelişmelerle motor kontroller kazanmış diyebiliriz. Robot, parkurdaki performansında sadece kendi algısına güvenecek şekilde tasarlanmış.

Boston Dynamics, Atlas robotun yeni bir videosunu yayınladı

Blog gönderisinde şirket, “Bu parkour yinelemesinde robot, repertuarındaki davranışları gördüklerine göre uyarlıyor” ifadelerini kullandı. “Bu, mühendislerin robotun karşılaşabileceği tüm olası platformlar ve boşluklar için atlama hareketlerini önceden programlamalarına gerek olmadığı anlamına geliyor.” Yani Atlas robot parkurda tamamen kendi aklıyla hareket ediyordu. Bu da yapay zekada gelinen önemli bir nokta.

2021 Ford Kuga fiyatları düştü