Ford Tourneo Courier, Üst Sınıflara Meydan Okuyor!

ford tourneo courier

Tasarımının ilk aşamalarından yani, ürün planlama ve temel tasarımdan itibaren OTOSAN mühendislerinin yoğun emeği bulunan Ford Tourneo Courier, Ford’un, bu segmentte bulunan klon kardeşler Fiat Fiorino, Citroen Nemo ve Peugeot Bipper’e karşı yeni silahı olarak karşımıza çıkıyor.

40 ay gibi kısa bir sürede boş bir kağıttan, (fabrika binası ve üretim hatlarını kurulması dahil) lansman aşamasına gelen Tourneo Courier projesi kapsamında, ODTÜ’nün otomotiv test merkezinin yenilenmesinde OTOSAN’ın büyük katkıları söz konusu oldu. Ayrıca markanın diğer modellerinin bazı testlerinin önümüzdeki günlerde ODTÜ’de yapılabileceği söyleniyor. Aracın tüm yurt içi ve yurt dışı testleri de yine OTOSAN mühendisleri tarafından gerçekleştirilmiş.

Kısacası, Ford Global’in projede baskın olduğu tek konunun, aracın Ford tasarım DNA’sına uygunluğu olduğunu söyleyebiliriz.

BlobServer?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&blobwhere=1214473137339&blobkey=id

Araç segmentlerinin bu kadar çeşitlendiği bir dönemde, Tourneo Courier, küçük sınıf otomobil özellikleri ve kullanım karakteri ile ticari aracın hacim ve fonksiyonellik özelliklerini birleştirerek başarılı bir karışım elde etmiş. Ford’un küçük sınıf otomobil ve SUV modelleri Fiesta ve B-Max ile aynı platformun kullanılmasının bu başarılı karışımın temeli olduğu çok açık. 

Araca önden bakıldığında Ford’un son dönemdeki tasarım dilinin başarılı bir uyarlaması görülüyor. Aston Martin benzeri radyatör ızgarası, kaputta bulunan damarlar ve bombe araca  yakışıklı bir ön görünüm verirken, arka kısım, ticari araç olmasının getirdiği fonksiyonel kaygılarlaköşeli olarak tasarlanmış. Araca yan tarafından bakıldığında ise, çamurluk ağızlarıylalastikler arasındaki mesafenin kısa olması ve kısa kaput, dinamik bir görünüm elde edilmesini sağlamış. 

Bagaj ve yükleme kapasitesinde de Tourneo Courier, gövdesinin klon kardeşlere göre 293 mm. daha uzun olmasının avantajıyla öne geçiyor. Bagaj pandizotu iki farklı yükseklikte konumlandırılabiliyor. Arka koltuklar dik konumdayken 708 lbagaj hacmi sunan araç, 400 litreye yakın bir bagaj hacmi sunuyor. Koltuklar yatırıldığındaise 1656 litrelik oldukça büyük bir bagaj hacmi kullanıcıya sunuluyor. Ayrıca bagaj bölmesi duvarlarında da eşya gözlerinin bulunması olumlu bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Bagaj yükleme eşiği de oldukça alçak olan Tourneo Courier, tekerlekli sandalye ile bagajdan giriş yapılabilen engelli araçları dönüşümü yapan firmaların da gözdesi olmaya aday.

Kompakt boyutları, yüksek iç hacmi ve düşük yakıt tüketimi ile öne çıkan Tourneo Courier, fiyat/donanım oranı ile, küçük sınıf station wagon hatta küçük SUV alıcılarının kalbini çalacak gibi gözüküyor.

Audi’den Kendini Kontrol Eden Otomobil