BlackBerry, şimdi de tablet üretecek

blackberry playbook

Kanadalı yazılım ve teknoloji firması BlackBerry, şimdi de tablet üretmek için kolları sıvadı. İlk hedef hali hazırda satışta olan Playbook’u yenilemek. İşte detaylar.

Bir zamanların prestijli cep telefonu markalarından biri olan BlackBerry, şu aralar yeniden toparlanma sürecinden geçiyor. Logosunu taşıyan telefonların tasarlama ve üretim haklarını bazı firmalara devreden Kanadalı şirket, temel olarak yazılım sektörü üzerine yoğunlaşmış durumda.

Yine de mobil pazarı ihmal etmek istemeyen BlackBerry yetkilileri bir yanda da ürün yelpazesini genişletmek için Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında bir açıklamada bulunan CEO Thorsten Heins, BlackBerry’nin yeni bir tablet üzerine yoğunlaştığını belirtti.

Heins, tablet pazarının büyük bir ihtimalle 5 sene sonrasına kadar tamamen ortadan kalkacağını söyleyerek, yine de şu aralar pazara yeni bir tablet sunmayı istediklerini dile getirdi. Hali hazırda BlackBerry’nin Playbook isimli tabletinin hala satışta olduğunu belirten Heins, bu modelin artık iyice yaşlandığını ve yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.

BlackBerry CEO’su telefon ekranlarının günden güne daha da büyüdüğünü söyleyerek, bu durumun tablet pazarını olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Heins’e göre 5 seneye kadar insanlar artık tabletlere ihtiyaç duymayacak. Zira tablet yerine iş yerlerinde geniş ekranlı bir telefon fazlasıyla işlerini görebilecek. Ekran çerçeve oranının 5 sene içerisinde yüzde yüz olmasını bekleyen Blackberry’nin yetkili ismi, tablet pazarını kurtarmanın da bir yolunun olmadığı görüşünde.