BlackBerry Priv Yeni İşlemciyle Geliyor

blackberry priv 2

Qualcomm Snapdragon 808’le piyasaya sürülen BlackBerry Priv’de işlemci değişikliğine gidiliyor. Telefonun yeni versiyonları Samsung’un işlemcisini kullanacak.

Kanadalı telefon üreticisi BlackBerry, Androd işletim sistemli ilk telefonu BlackBery Priv’i geçtiğimiz ay piyasaya sürdü. Telefon kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı. BlackBerry Priv’in ilk stokları birkaç gün içerisinde tükendi. Telefonun gördüğü bu yoğun ilgide BlackBerry’nin bugüne kadar piyasaya sürdüğü en güçlü akıllı telefon olması da etkili oldu.

blackberry-priv

BlackBerry Priv‘in yüksek performansının arkasında Qualcomm Snapdragon 808 işlemci vardı. Ancak BlackBerry amiral gemisini daha da geliştirmeye hazırlanıyor. Kanadalı telefon üreticisi telefonun yeni işlemcili bir versiyonunu piyasaya sürecek. Bu durumda akla gelen ilk alternatif Qualcomm’un daha yeni işlemcisi Snapdragon 810 olsa da, BlackBerry tercihini Samsung’dan yana kullandı. BlackBerry Priv’in yeni versiyonu, Samsung’un Exynos 7420 işlemcisini kullanacak.

Ayrıca bu yeni versiyon ön kamera konusunda da daha gelişmiş olacak. BlackBerry Priv’in ilk versiyonundaki 2 megapiksel ön kameranın yerini 5 megapiksellik yeni ön kamera alacak.

Sahte Uygulamalar Windows Phone’u Tehdit Ediyor