BlackBerry BBC100-1 özellikleri sızdırıldı

blackberry 1

Mobil Dünya Kongresi kapsamında orta segmente hitap eden yeni modeli KEYone’ı tanıtan Blackberry, giriş segmentine hitap eden modeli için de gün sayıyor.

Geçtiğimiz Pazar, Barselona’da start alan Mobil Dünya Kongresi kapsamında orta segmente hitap eden yeni modeli. BlackBerry KEYone ile ziyaretçilerin karşısına çıkan Kanadalı üreticinin, giriş segmentine hitap eden bir model üzerinde de çalıştığı ortaya çıktı.

TCL tarafından sızdırılan bilgilere göre BlackBerry, Endonezya gibi kalabalık nüfusa sahip fakat gelir düzeyi düşük ülkelerde satışa sunmak üzere yeni bir model üzerinde çalışıyor.

Şimdilik BBC100-1 kod ismi ile sızdırılan telefon, gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 425 yonga setinden alıyor. 2GB RAM ve 32GB dahili depolama alanının bulunduğu telefonun ekranı ise 5.5 inç. Çift sim kart desteği ile gelecek olan BBC100-1’in 3000 mAh gücünde ortalama bir bataryadan beslenmesi bekleniyor.

BlackBerry’nin söz konusu modelini yaklaşık olarak bir hafta önce Endonezya’da sertifikalandırdığı da söylentiler arasında bulunuyor. Yani BlackBerry BB100-1 şimdilik sadece Endonezya’da satışa sunulacak diyebiliriz. Bu telefonun başka hangi ülkelerde satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

BB100-1 hakkında netlik kazanmayan bir diğer başlık ise cihazın fiyatı. Kanadalı üretici her ne kadar düşük bütçeli kullanıcıları hedeflediğini söylese de, söz konusu BB olunca insan yine de bir durup düşünüyor. Zira şu anda akıllı telefon pazarının en yüksek fiyat politikasına sahip isimlerinden birisi de BlackBerry. Yine de bekleyip göreceğiz.