BlackBerry, Heartbleed Açığını Yakında Kapatacak

BlackBerry Heartbleed Açığını Yakında Kapatacak

Heartbleed sebebiyle BlackBerry Messenger’da oluşan ciddi güvenlik açıklarının, önümüzdeki günlerde giderileceği açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve ortaya çıkmasının ardından internet dünyasında büyük bir telaşa sebebiyet veren Heartbleed güvenlik açığı, bu güne kadar yaşanan en büyük güvenlik açıkları arasında yer alıyor ve bu güvenlik açığının neredeyse iki yıldır aktif olması durumu daha da vahim hale getiriyor. Bugüne kadar birçok internet kullanıcısının maruz kaldığı düşünülen bu açıklığın hangi platformlarda ve sitelerde yer aldığının ortaya çıkmasıyla beraber, bu siteler de açıklığı bir an önce kapatmak için sıkı bir çalışma içine girdi.

BlackBerry_DG

BlackBerry‘nin popüler mesajlaşma servisi BlackBerry Messenger da Heartbleed güvenlik açığından etkilenen platformlar arasında yer alıyor ama BlackBerry‘nin açıklmasına göre BBM kullanıcılarının bu güvenlik açığına maruz kalma riski minimum seviyede. Üstelik bu açıklığın ortaya çıkmasının ardından hızlı bir şekilde harekete geçen BlackBerry, çok yakında bu açıklığı kapatacak yeni bir güncelleme yayınlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan BlackBerry yöneticisi Scott Totzke, firmanın ürünlerinin büyük bölümünün güvenlik açığına maruz kalan yazılımları kullanmadığını ve Heartbleed tarafından ciddi şekilde etkilenen sadece iki uygulamalarının bulunduğunu belirtti. Totzke’nin açıklamasına göre BlackBerry tarafından kullanılan güvenlik uygulamaları, BlackBerry Messenger kullanıcılarını olası güvenlik açıklarından koruma konusunda oldukça başarılı. Ancak konu hakkında temkinli davranan firma, 18 Nisan’da Android ve iOS kullanıcılarına yönelik olarak yayınlayacakları yeni güncellemeyle olası güvenlik açıklarını da kapatmış olacak.

Apple Çevre Konusunda Duyarlı Davranıyor