Beats Electronics Sonunda Apple Ailesine Katıldı

Beats Electronics Sonunda Apple Ailesine Katıldı

Geçtiğimiz aylarda tamamlanan dev anlaşmayla Apple tarafından 3 milyar dolar karşılığında satın alınan Beats Electronics, sonunda Apple ailesine dahil oldu.

Ürettikleri yüksek kalite ses cihazları ve kullanıcılara sunduğu online müzik servisi Beats Music’le tanınan Beats Electronics, 3 milyar dolar değerindeki bir anlaşma sonucu Apple tarafından satın alınmış ve iki firma arasındaki bu anlaşma geçtiğimiz aylarda resmi olarak duyurulmuştu. Anlaşmanın duyurulmasının üzerinden neredeyse 2.5 ay geçti ve Beats Electronics ve Beats Music çalışanları nihayet Apple firmasına katıldı.

Beats

Apple tarafından aileye kabul edilen Beats Electronics böylece geçiş sürecini tamamlamış olsa da, bu durum tüm Beats çalışanları için iyi sonuçlar doğurmadı. 200’e yakın Beats çalışanının Apple’a dahil olma sürecinde işten çıkarıldığı yönünde ortaya çıkan söylentiler Apple tarafından da doğrulandı. Ancak Apple tarafından yapılan açıklamada, işten çıkarılan bu çalışanların mühendis veya geliştirici olmadığı vurgulandı. Büyük bölümü finans ve halkla ilişkiler bölümünde görev alan bu çalışanlara, hali hazırda bu alanlarda geniş bir personale sahip olan Apple tarafından ihtiyaç duyulmaması pek de sürpriz olmadı.

Twitter Güvenlik Firması Mitro’yu Satın Aldı