Batarya Ömrünü Uzatan Browser!

internet explorer 11

Kullandığınız laptop ve tabletlerinizin batarya ömrünün iki saat daha fazla dayanmasını ister misiniz?

internet-explorer-11

Yılların tarayıcısı olan Internet Explorer’ın adı geçtiğinde bazı kullanıcıların tepkisi aşikar olsa da, teknoloji devi Microsoft’un tarayıcısının son sürümü, pil ömrü süresinde diğer rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Internet Explorer’ın güç verimliliğini kanıtlayan Microsoft’un kendi araştırmasından sonra 7tutorials tarafından yapılan bir analizin sonunda, Windows işletim sisteminin kurulu olduğu tablet ve dizüstü bilgisayarlarda en uzun batarya ömrünü Internet Explorer’ın sunduğunu ortaya çıkardı. Batarya ömrünün saptanabilmesi için Peacekeeper’ın testine tabii tutulan cihazlar arasında Toshiba Encore 8″ tablet ve Surface Pro 2’nin yanı sıra eski bir HP Pavilion laptop da kullanıldı. Internet Explorer 11, Firefox, Opera ve Chrome web tarayıcılarının kullanıldığı testte IE dokunmatik sürümü 8 saat 52 dakika Toshiba Encore’da dayanabildi. Masaüstü sürümü ise 7 saat 45 dakika sonra tükendi. Bunun aksine diğer web tarayıcılarının ömrü 6 saat gibi daha kısa süreler olarak saptandı.

Surface Pro 2’den ise farklı bir sonuç ortaya çıktı. IE dokunmatik sürümü masaüstünde bir saat daha kısa dayanabilmiş. Firefox ve Opera’nın gerisinde kalan IE 3 saat 46 dakika boyunca açık kalabildi. Windows 8 ile çalışan her iki tabletten farklı sonuçlar çıkması kafaların karışmasına neden oldu.