Batarya kapasitesi iki katına çıkıyor

telefon bataryasi

Batarya kapasitesi akıllı telefonlarla ilgili en fazla yaşanan problemlerin başında geliyor. Nereye giderseniz gidin sizi prizin yanında oturmak zorunda bırakan batarya kapasitesi sorunu yakında çözülecek gibi görünüyor. İşte haberimizin detayları.

Telefon bataryalarımızın bu kadar kısa bir sürede bitmesinin ağırlıklı nedeni içindeki kristal fosfor katmanları. Bilim insanları da bu sorunu çözebilmek için bazı deneyler yaptılar ve sonuçlar bir hayli ilgi çekici çıktı.

Batarya kapasitesi problem olmaktan çıkacak

Huawei ve Samsung gibi akıllı telefon üreticileri, batarya kapasitesini zorlamanın birçok yolunu zaten arıyordu. Ancak ilk defa bilim insanları bunu çığır açacak şekilde ortaya koydular. Kristal fosfor materyallerini iki levhaya bölmeye çalışırken, aynı zamanda batarya kapasitesini de artırdıklarını fark ettiler.

uzun süreli batarya

Bu katmanları ikiye ayırmak isteyen bilim adamları, nanoribbon denilen bir madde buldular. Bataryalardaki enerjinin kaynağı olan iyonların, en az bin kat daha fazla fazla hareket ettiğini gören bilim insanları, bunun şarj teknolojisinde de kullanılabileceğine kanaat getirdiler. Şu an için bu materyallerin hangi düzeylerde bulunduğu net olarak bilinmiyor.

Bilim insanları, bu materyalleri doğru oranlarda bulundurmanın, batarya kapasitesini 2 kat artıracağı kanaatindeler. Böylece, normal şartlarda bizi 10 saat bile zar zor idare eden telefonlar 20 saate kadar şarj imkanı sunacak. Buna ek olarak “şarj etme” hızında da önemli bir artış bekleniyor. Akıllı telefonunuzun modelini ve şarjının yeterli olup olmadığını yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

iPhone batarya süresi abartılıyor!