Avrupa’da Koronavirüs vaka sayısı artış göstermeye başladı: Türkiye’yi etkiler mi

Koronavirüsten korunmak

Tüm dünyanın merakla takip ettiği Avrupa’da koronavirüs vaka sayısı artış gösterme eğiliminde. Özellikle son haftalarda bu artışın daha fazla devam ettiği görülüyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Covid-19 salgını hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar Hindistan gibi ülkelerin zor durumda olduğu söyleniyordu. Ancak ortaya çıkan bazı yeni detaylar aslında dünyanın birçok ülkesinin yeniden risk altında olduğunu gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge telefondan yapılan basın toplantısı bunu net bir şekilde gösterdi.

Bugüne kadar normal bir şekilde seyretmeye devam eden pandemi süreci yeniden artışa geçti. Özellikle Avrupa’da vaka sayıları yüzde 10 oranında yükseldi. Bu sonucu hiç kimse böylesine erken beklemiyordu.

Avrupa’da koronavirüs vaka sayısı aşıya bağlı

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında aşılamanın büyük bir öneme sahip olduğu görülüyor. Covid-19 sayılarında böylesine yüksek bir yönelim görülmesinin iki büyük nedeni var.

Avrupa'da koronavirüs vaka sayısı

Bunlardan ilki kısıtlamalarda yapılan esnetmeler. Her geçen gün kısıtlamaların ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülüyor. Salgının bitmediği ancak insanların salgın bitmiş gibi rahat davranmaları süreci uzatıyor. İkinci en büyük nedense aşılamanın çok gecikmesi. Bazı ülkelerde hızlı bir şekilde aşılama yapılırken kimilerinde geri planda kaldılar.

Koronavirüs Delta Plus varyantı büyük endişe yaratıyor: Türkiye’de de görüldü

Avrupa nüfusunun yüzde 63 gibi bir bölümü henüz birinci doz aşıyı bile olmadı. Süreç uzadıkça covid-19 ile ilgili yeni dalga ihtimali ortaya çıkıyor. Özellikle Delta varyantı virüsün çok daha hızlı yayılmasına neden oluyor. Avrupa ile yakın ilişkileri olan Türkiye’de de vaka artışları görülebilir. Belki de Avrupa ülkeleri ile uçuşlar durdurulabilir.