Audi A6: Sınıfının en iyi otomobili!

Audi A6 Sınıfının en iyi otomobili

Alman menşeli otomobil üreticisi Audi, A6 modelini yeniledi. Yeni Audi A6, yenilenen görünümü ve gelişmiş teknolojileri ile sınıfının en iyisi olmaya aday. Yakın zamanda piyasaya sürülen A7 benzeri plug-in hibrid versiyonu ile gelecek olan A6’nın 8-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Cenevre Motor Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor. Audi tasarımcılarından Philipp Romers yaptığı açıklamada “Geçmişte otomobillerimizin tasarımlarının yeterince ayırt edilmediği gerekçesiyle eleştirildik. Artık, tasarladığımız her otomobile kendi karakterini veriyoruz. Yeni A6 için yola çıkarken aklımızda bu segmentteki en sportif otomobili üretmek vardı ” dedi.

Haziran ayında satışa sunulacak yeni Audi A6, başlangıçta 3.0 litrelik TFSI V6 ve 3.0 litrelik TDI V6 olmak üzere iki ve toplamda 4 farklı motor seçeneği ile Avrupa’daki tüm showroomlarda yerini alacak.

3.0 litrelik TFSI V6 turbo benzinli motor, 340 beygir güç ve 368 lb ft tork üretecek. 3.0 litrelik TDI V6 dizel motorlar ise sırasıyla 285 beygir- 457 lb ft tork ve 231 beygir- 368 lb ft tork seçenekleri ile gelecek. Bir de daha ekonomik olan 2.0 litrelik dört silindirli turbo dizel seçeneği motor yelpazesinde yer alacak. Ayrıca 3.0 litrelik TFSI V6 ve 2.0 litrelik TDI modellerinde ikinci bir güç seçeneği olarak lityum iyon pillerle çalışan elektrikli motor kullanılacak. 48 voltluk bu sistem CO2 salınımını 10g/km’ye kadar düşürecek. V6 dizel motorların her ikisi de sekiz vitesli otomatik şanzıman ile desteklenirken V6 benzinli ve V4 dizel motorlar ise yedi vitesli S tronic şanzıman kullanıyor.

Audi A6 Sınıfının en iyi otomobili 3

Tüm 3.0 litrelik motorlu A6’lar Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile geliyor. 2.0 litrelik dizel A6 ise önden çekiş sistemi mevcut.

Yeni Audi A6 için mevcut park asistanı üzerinde bir takım iyileştirmeler gerçekleştirildi. Son derece gelişmiş olan park asistanı sistemi sürücüye akıllı telefon uygulaması üzerinden otomobili park etme imkanı sunuyor. Audi’nin, akıllı bilgi-eğlence sistemi ile donatılan A6’nın orta konsolunda 8.6 inç ve 10.1 inç boyutlarındaki iki farklı dokunmatik ekran yer alacak. Üstteki ekranda bilgi-eğlence sistemi ve navigasyon yer alırken. Alttaki ekranda ise iklim kontrolü ve diğer fonksiyonlar yer alacak. Yeni navigasyon sistemi, kendi kendine öğrenme fonksiyonu içeriyor. Yani sistem sürekli kullandığınız bir yolu biliyor olacak. Bu güzergahtaki durumu eş zamanlı olarak kontrol edebilecek. Örneğin kullandığınız güzergahta bir kaza olduysa veya yol çalışması yapılıyorsa size otomatik olarak alternatif bir rota oluşturacak.

Audi A6 Sınıfının en iyi otomobili 2

Audi, A8’de kullandığı 3 seviye otonom sürüş sistemini yeni A6 için de düşünüyor. Ancak Avrupa’da kamuya açık bir yolda bu tarz bir otonom sürüş teknolojisinin kullanımını onaylayan bir yasa mevcut değil.

2019 Audi A6, için piyasadaki en büyük rakip BMW 5 Serisi olarak görülüyor. Ayrıca Haziran ayında yollarda olacak olan A6 için 37.000 avrodan başlayan fiyat listesi bekleniyor.

BMW, yeni dizel SUV modeli XD3’ü açıkladı!