Asus Zenwatch Şaşırtacak

asus zenwatch official

“Giyilebilir teknoloji” nin geleceğin en önemli teknoloji ürünleri olacağı düşünülüyor. Bu ürünlerin başında da hiç kuşkusuz akıllı saatler olacak.

Akıllı cihaz piyasasında süren rekabet tüm hızı devam ederken bu çekişme akıllı saat sektörü de sıçrayacak gibi gözüküyor. Apple iWatch ile bir adım öne çıkan firma olarak dursa da Samsung ve HTC‘nin de pek geride kaldığını söyleyemeyiz.Tayvan merkezli bilgisayar ve donanım üreticisi Asus yeni çıkarmış olduğu ZenWatch‘ın yeni versiyonu,farklı bir özelliği ile rakiplerinden bir adım öne çıkmayı planlıyor.

ASUS-ZenWatch-02

ZenWatch‘ın eski versiyonu ile 48 saatten uzun bir süre  şarj olmadan çalışabilecek durumda.Asus projelerini öyle yüksek tutuyor ki standar kullanımlarda bir akıllı saatin, en az bir hafta şarj olmadan çalışması gerektiğini düşünüyor ve yeni çıkaracağı versiyon için akıllı saatin bu  özelliği için çalışmaları bu noktaya doğrulttu. Asus hedefleri doğrultusunda Android Wear sisteminde bulunan bazı özelliklerden ödün edecek,böylece daha az enerjiye  ihtiyaç duyacak.Böylece sistemindeki gereksiz bazı detayları çıkartmış da olacak ve giyilebilir işletim sisteminin daha az enerji harcamasını sağlamak mümkün olacak. Tüm bu işlemlerle yetinmeyecek olan teknoloji devi telefonun pilinde yapacağı oynamalarla ve diğer donanımlarında yapacağı bazı güncellemeler ile kullanıcılara sunulacak olan yeni nesil ZenWatch‘ı 7 gün boyunca şarj etmeden kullanmak mümkün olacak.

2015 yılının üçüncü çeyreğinde görücüye çıkması beklenen yeni versiyon akılla saat için Asus‘un başkanı Jonney Shih de bu planlarının kesinliğini doğruladı. Zenwatch 2 için hedeflerinin daha sadeleştirilmiş bir işletim sistemi ve merkezi işlemci sayesinde akıllı bir saati temel ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlamak olduğunu ve bu sayede telefonun şarj ihtiyacının çok azalacağını belirtti.

 

Microsoft Office’den Müjde