Asus Zenfone 8 tüm teknik özellikleri ortaya çıktı!

Asus Zenfone 8 tüm teknik özellikleri ortaya çıktı!

Asus, 12 Mayıs’ta sadece birkaç gün içinde Asus Zenfone 8 ve Zenfone 8 Flip’i tanıtacak. Oldukça kapsamlı bazı sızıntılar sayesinde, ne bekleyeceğimiz ve iki telefonun nasıl görüneceği konusunda şimdiden oldukça iyi bir fikrimiz var.

Daha da önemlisi, daha önce “Mini” olarak anılan vanilya Zenfone 8 için çok ayrıntılı bir teknik özellik sayfası çevrimiçi olarak ortaya çıktı. Snapdragon 888 yonga seti, 16GB’a kadar RAM (6GB ve 12GB varyantları da gelebilir) ve 256GB’a kadar depolama alanı gibi temel donanımların çoğu zaten biliniyordu. Özellik artık kesin olarak onaylandı. Zenfone 8’deki ekranın 5,92 inç diyagonal ve FullHD + çözünürlüğe sahip olduğu zaten biliniyordu. Yeni bilgilere göre, cihaz 120Hz yenileme hızına da sahip olacak ve son moda E4 AMOLED teknolojisi kullanılarak Samsung tarafından üretilecek. Ekran ise Gorilla Glass Victus ile korunuyor.

Cihazın geri kalanının hangi malzemelerden yapıldığından tam olarak emin değiliz, ancak tahmine göre metal bir orta çerçeve ve kavisli sırt için bazı türlerde ek bir Gorilla Glass tabakası olacak. Bir başka yeni söylenti de IP68 sertifikasından bahsediyor. Sızdırılan özelliklere göre, gövde 148 x 68,5 x 8,9 mm boyutlarında ve ölçeği 169 gram. Buna, 30W’a kadar şarj etme kapasitesine sahip 4.000 mAh pil de dahil. Oldukça kompakt gövdenin içinde de sıkışmış – tipik Asus tarzında bir stereo hoparlör kurulumunun yanı sıra Hi-Fi ses çıkışlı 3,5 mm ses jakı olacak. Görünüşe göre, Zenfone 8’de OZO ses kaydı için kullanılan üç mikrofon var. Telefondaki ana 64MP IMX686 kameranın yanı sıra 12MP ultra geniş kemaradan oldukça sağlam video yakalama performansı bekleyebiliriz.

Asus Zenfone 8 tüm teknik özellikleri ortaya çıktı!

Görünüşe göre, video çekimi 8K’ya kadar çıkabiliyor, 4K @ 120fps yavaş mod da bir seçenek. Daha önce renderlardan gördüğümüz gibi, Zenfone 8’de sadece iki arka kamera var. Yeni sızdırılan spesifikasyonlara göre – her ikisi de EIS ile donatılmış.S on olarak, Snapdragon 888 yonga setinin sağladığı Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6 desteği gibi bazı diğer detaylardan da bahsediliyor. Ayrıca, 5G ve bir FM radyo alıcısı olacak. Henüz fiyatlandırma hakkında bir bilgi yok, ancak duyuru etkinliği çok yakında gerçekleşecek.

OnePlus 7T Pro 5G, Android 11 güncellemesi alıyor