Asus Windows tabanlı VR setini ön siparişe sundu

asus vr

2016 yılında sanal gerçeklik sektöründe önemli adımlar atıldı. Akıllı telefonların ekran olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte VR kullanımı da önemli ölçüde arttı. Özellikle VR setlerinin oyun ve PC kullanımında öne çıkması, bu sektörün hızlı bir biçimde büyümesine katkı sağladı. Günümüze geldiğimizde, piyasada her fiyata VR gözlüğü bulabildiğimizi görüyoruz. Elbette bunlar fiyatları doğrultusunda kaliteye sahipler. Fakat her üreticinin öyle ya da böyle sanal gerçeklik sektöründe var olmak istediği de inkar edilemez bir gerçek. Hali hazırda, Samsung, LG, HTC, Oculus, Dell, HP gibi devlerin bulunduğu bu pazarda artık Asus da yer alacak. Tayvanlı üreticinin bir süredir yapım aşamasında olan gözlüğü geçtiğimiz gün nihayet ön siparişe sunuldu. İşte Asus Windows tabanlı VR seti hakkındaki son detaylar.

Asus Windows tabanlı VR seti şimdilik Amerika’da satılacak

Son dönemde PC sektörünün güçlü isimleri, Windows tabanlı VR setleri üretmeye başladı. Acer, HP, Dell, Samsung ve Lenovo bunlardan sadece bazıları. Bu gözlükler genel itibari ile ortak özelliklere sahipler. Zaten fiyatları da üç aşağı beş yukarı aynı. Asus tarafından üretilen yeni VR seti de teknik donanım anlamında öyle büyük bir farklılık vaat etmiyor.

429 dolardan ön siparişe sunulan Asus Windows tabanlı VR seti, iki kontrolcü ile beraber geliyor. Cihazın tam çıkış tarihi ise henüz netlik kazanmış değil. Şimdilik yalnızca Amerika’da satılacak olan VR setinin global pazara gelip gelmeyeceği de belli değil.

Spotify da akıllı hoparlör üretecek