Asus Steam Deck benzeri bir konsol geliştiriyor

Steam Deck satışları

ASUS, ROG markası altında oyun cihazları serisine sahipken, Steam Valve gibi ürünlere rakip olmak için ASUS ROG Ally adında bir taşınabilir oyun konsolu başlatmaya hazırlanıyor.

Asus Steam Deck benzeri bir konsol geliştiriyor. Şirket, 1 Nisan’da bu yeni cihazı gösterdi ve birçok kişi bunun 1 Nisan Şakası olduğuna inandı. Ancak şimdi marka, gerçekten de bu yeni ürünü geliştirdiğini doğruladı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre, ROG Ally Windows 11 işletim sistemini çalıştıracak ve özel bir AMD Ryzen yonga seti ile güçlendirilecek. Kullanıcıların kaynak yoğunluğu gerektiren oyunlar oynamak için harici bir GPU takma olasılığı da bulunmaktadır.

Steam Deck 2

YouTube’daki bir duyumcu, cihazın 16:9 en-boy oranı ve 120 Hz yenileme hızı sunan Full HD 1080p ekran çözünürlüğüne sahip 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip olacağını iddia ediyor. Ayrıca, ROG Ally’nin Steam Valve’den daha dar, daha ince ve biraz daha hafif olduğu söyleniyor. Detay vermek gerekirse bu cihaz 608 gram ağırlığında ve 280mm x 113mm x 39mm ölçülerinde olacak.

Steam Deck daha uzun pil ömrü sağlamaya odaklanıyor

Asus Steam Deck benzeri bir konsol geliştiriyor

Bir başka duyum hesabı tarafından verilen bilgilere göre, şirketin prototip birim için hazırladığı bazı yazılım özelleştirmeleri mevcut. Örneğin, cihazda bir parmak izi okuyucusu bulunuyor ve bu okuyucunun farklı hesaplar arasında geçiş yapmak için kullanılması bekleniyor.

Steam Deck satışları

Şu anda ASUS, ASUS ROG Ally taşınabilir oyun konsolu için lansman tarihi veya fiyat bilgisi açıklamadı. Ancak cihaz, ilgilenen kullanıcıların ön sipariş için mevcut olduğunda bildirim almak üzere kaydolabileceği bir internet sayfası bulunuyor. Asus Steam Deck benzeri bir konsol geliştiriyor.

Secret Invasion 21 Haziran’da Disney+’ta