Aston Martin DBS Superleggera Nürburgring pistinde yakalandı!

Aston Martin DBS Superleggera Nürburgring pistinde yakalandı 1

İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin, markanın amiral gemisi modeli Vanquish’i yeniledi. Sadece yenilemekle de kalmadı ismini de değiştirdi. Üçüncü jenerasyon ürünü olan Aston Martin DBS Superleggera, 700 beygir gücündeki V12 motoru ile deyim yerindeyse ultra yüksek performanslı bir canavar. Markanın tasarımcılarından Marek Reichman yaptığı açıklamada “Vanquish ardılı olan DBS Superleggera’ya kendi karakterini verebilmek için performans ve tasarımın sınırlarını zorladık” dedi.

Aston Martin DBS Superleggera, Ferrari 812 Superfast, Mercedes-AMG S65 Coupe ve Bentley Continental GT gibi yüksek performanslı rakipleri ile mücadele edebilmek için Vanquish çizgisinden biraz uzaklaşacak.

DBS Superleggera, halefi olduğu mevcut Vanquish S modelinde kullanılan 6.0 litelik V12 Motoru kullanmayacak. Bunun yerine Aston Martin DB11’de kullanılan 5.2 litrelik turboşarjlı V12 motoru kullanılacak. Motor DB11’de 600 beygir güç veriyor. Ancak DBS Superleggera’da bu performansın çok daha fazlasını bekliyoruz. Yeni model için revize edilen motorun 700 beygirin üstünde bir güç çıkışına sahip olmasını oldukça muhtemel. Ayrıca araçta daha gelişmiş aerodinamik parça kullanımı ile istenilen downforce üretimi sağlanacak.

Aston Martin DBS Superleggera, Haziran 2018’de tüm detayları ile ortaya çıkacak.

Sekizinci Nesil Volkswagen Golf 2019’un son çeyreğinde yola çıkacak!