2018 yılının en iyi Windows pdf okuyucusu yazılımlarını sizler için sıraladık

pdf okuyucusu

Microsoft işletim sisteminde kullanabileceğiniz birinci sınıf PDF okuyucusu yazılımları

İşte sizler için seçtiğimiz beş yazılımın yer aldığı liste

  1. Adobe Acrobat Dc
  2. Foxit PhantomPDF
  3. Nuance Power PDF
  4. Soda PDF Anywhere 
  5. Perfect PDF Ultimate

Pdf dökümanı ilk 1990 yılında bulunmuş ve kullanılmıştır. Hala geçerliliği olan bu dosya türü evrensel alana yayılmış ve kabul görmüş en önemli dökümanlardan biridir.

Gün geçtikçe her cihaz ortamı yazılımına uygun pdf okuyucusu yazılımları geliştirilmiş ve halen yaygın olarak kullanılmakta.

Şimdi gelelim pdf dosyasının kullanım alanlarına

Bir banka ekstresi, fatura veya mektup olsun, e-posta yoluyla aldığınız belgelerin çoğu büyük olasılıkla PDF dosyası olarak gönderilir. Ayrıca, şifreleme, dijital imzalar ve daha fazlasını yapmanızın mümkün olduğu PDF özelliğine sahip dosyalar işyerlerinde de yaygın.

Hemen hemen tüm e-posta hizmetleri, web tarayıcıları, uygulamaları ve işletim sistemleri PDF belgelerini görüntülemenize izin vermesine rağmen, bu dosyaları işlemek için özel olarak tasarlanmamıştır. Örneğin, bir PDF belgesini önizlemeyi ve yazdırmayı denerseniz, kağıt kopyası biraz yanlış yapılandırılmış gibi görünmesi muhtemeldir.

Bu, PDF okuyucularının işine yarayacaktır. Ancak bu uygulamalar genellikle PDF dosyalarını görüntülemekten çok daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyan işletim sistemine kurulan, özel özellikler içeren yazılımlardır. Ayrıca bu uygulamalar ile herhangi bir sorun olmadan PDF’leri düzenlemek, dönüştürmek ve yönetmek için de kullanabilirsiniz. Bu makalede, Windows cihazlar için en iyi beş okuyucuyu seçtik.

Şimdi gelelim yukarıda listesi verilen en iyi beş pdf okuyucusu yazılımının detaylarına

1. Adobe Acrobat Dc

En popüler pdf yazılımı.

Bu yazılım ile pdf dökümanlarını düzenleyebilir ve başka dosya formatlarına dönüştürülebilirsiniz. Bilgisayar, tablet ve akıllı telefon ortamlarında yazılımı işbirliği içerisinde kullanarak dosya düzenlemesi yapabilirsiniz.

Dahası, Acrobat’ı kullanarak bir PDF belgesi oluşturduğunuzda, düzenleyebileceğiniz, imzalayabileceğiniz, paylaşabileceğiniz ve sözcük araması yapabileceğiniz bir akıllı dosya oluşturma fırsatına sahip olursunuz. Farklı ekran boyutlarında ve çözünürlüklerde belgenin nasıl görüneceğini görmek için yerleşik önizleme özelliğini de kullanabilirsiniz. Bir mektup yazıyorsanız veya önemli bir form gönderdiyseniz, dokunmatik ekran özellikli bir cihazda Acrobat uygulamasını kullanarak imzanızı ekleyebilirsiniz.

Acrobat satın almakla ilgileniyorsanız, iki teklif arasından seçim yapabilirsiniz. Acrobat Standard DC, aylık 19$, PDF belgelerini oluşturmanızı, düzenlemenizi ve imzalamanızı sağlar. Ancak, sadece Windows cihazlarda çalışır. Bu arada Acrobat Pro DC, listelenen tüm özelliklere aylık 22$ karşılığında erişmenizi sağlar – ayrıca Mac cihazlarıyla da uyumludur.

2. Foxit PhantomPDF

Satın alınabilir PDF uygulaması

Foxit, PDF görüntülemenin çok ötesine geçen bir araç olarak PhantomPDF’i zorlu bir PDF yönetim uygulaması olarak geliştirdi ve büyük ölçekli belgeler oluşturmanıza ve özelleştirmenize olanak tanıyan bir dizi bulut tabanlı araç sunuyor.

Şirket tarafından “dönüştürücü” bir PDF uygulaması olarak tanımlanan yazılım, gelişmiş yönetim, güvenlik ve işbirliği özellikleri sunarken PDF oluşturmanıza ve değiştirmenize olanak tanıyor. Örneğin, belgelere kimin erişimi olduğunu yönetebilir, kimlerin açılacağını takip edebilir, belge güncellemelerini okuyabilir ve meslektaşlarınıza belge talepleri gönderebilirsiniz.

Bu yazılım ayrıca tüm kullanışlı düzenleme araçlarını bir arada barındırıyor. Bir belgenin düzenini değiştirebilir, paragrafları, sütunları ve sayfaları yeniden düzenleyebilir veya damgaları, filigranları, üstbilgileri, altbilgileri ve benzerlerini ekleyerek belgelerinizi daha profesyonel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Fiyat olarak, Standart sürüm size aylık 7,99 ABD Doları (£ 5,60) veya bir kereliğine mahsus 129 $ (90 £) tutarında bir ödeme ister. Uygulamayı satın almayı düşünürseniz, iyi haber şu ki ücretsiz bir denemesi var, böylece yazılımı önce test edebilirsiniz.

3. Nuance Power PDF

Kurumsal düzeyde bir PDF yönetim platformu. 

Nuance, bireyler ve işletmeler için PDF yönetim yazılımı geliştiren bir diğer önemli firmadır. Power PDF, belgeleri hızlı bir şekilde oluşturmanıza, düzenlemenize, not eklemenize ve paylaşmanıza olanak veren kullanımı kolay bir yazılım parçasıdır. Airbus, PwC, Carillion ve Galler hükümeti gibi büyük şirketler tarafından kullanılıyor.

Yazılımın her biri farklı özellikler sunan birkaç sürümü vardır. 79.99 £ (115 ABD Doları) tutarındaki Standart sürüm, doküman oluşturmanıza, dönüştürmenize, birleştirmenize ve düzenlemenize, formları doldurmanıza ve PDF dosyalarını paylaşmanıza olanak tanır. Ayrıca, tarama ve OCR özelliği ile faturalar ve faturalar gibi belgeleri PDF’lere dönüştürmenize de olanak tanır.

Bu arada, Power PDF Advanced paketi £ 139.99 (200 $) olarak fiyatlandırıldı ve işyeri kullanıcıları hedeflendi. Standart baskının tüm özelliklerini sunarken, işbirliği, güvenlik ve redaksiyon yetenekleri ile birlikte geliyor. Dokümanlara her yerden ve her zaman bulut aracılığıyla erişebilirsiniz.

4. Soda PDF Anywhere 

Şık bulut tabanlı yönetim paketi

Lulu Software, Soda markası altında hem bireysel kullanıcılar hem de işletmeler için bir dizi kolay kullanımlı PDF yönetim uygulaması geliştirmiştir. PDF Anywhere firmanın kurumsal teklifidir ve şirketlere eksiksiz bir bulut tabanlı PDF araçları paketi sunar.

Yazılımla, belgeleri tek bir kapsamlı kullanıcı arayüzünden inceleyebilir, ek açıklama yapabilir, gönderebilir ve takip edebilirsiniz. Ayrıca, Soda PDF Anywhere’i, belgeleri indirmeyi ve dağıtmayı kolaylaştıran Google Drive, OneDrive, Dropbox, Evernote ve Box hesaplarına da bağlayabilirsiniz.

Uygulama hakkında bir başka harika şey, aynı anda birden fazla PDF dosyası oluşturmanızı ve dönüştürmenizi sağlayan bir toplu işleme özelliği ile birlikte olmasıdır. Müşterilere veya iş ortaklarına PDF tabanlı sözleşmeler hazırlamak ve göndermek için kullanabileceğiniz bir e-imza işlevi de vardır. Dahası, uygulama üzerinden dağıttığınız tüm dokümanlar için hatırlatıcıları takip edebilir ve alabilirsiniz.

Ayrıca, şirketinizde bir dizi cihaz kullanırsanız, yazılım sadece Windows için değil, Mac, Linux, iOS ve Android cihazlarda da çalışır. Fiyatlandırmada olduğu gibi, birkaç plan var. Temel premium paket yılda £ 72 (103 $), iş baskısı ise yıllık 108 sterlin (154 $) gelir. Yine de, ücretsiz bir PDF okuyucu ve bireysel işlevleri (e-imza gibi) alabilirsiniz.

5. Perfect PDF Ultimate

Yeni başlayanlar için PDF düzenleme paketi

SoftXpansion, firmanın PDF dosyalarını işlemek için “hepsi bir arada” uygulaması olarak tanımladığı Perfect PDF Ultimate’ı geliştirdi. Microsoft Store’dan doğrudan satın alınabilen bu kullanıcı dostu yazılım, PDF belgelerini görüntülemek, düzenlemek ve oluşturmak için mükemmeldir.

Özellikler, sayfa içeriğini düzenleme, etkileşimli formlar oluşturma, varolan belgelere yorum yapma ve dosyaları dönüştürme, birleştirme ve bölme yeteneğini içerir. Ayrıca önemli iş dosyalarına e-imza ve şifreleme de ekleyebilirsiniz. Bu program şu anda 25.99 dolardan satılıyor (18 £).

Peki siz, hangi pdf okuyucuyu seçerdiniz?

pdf okuyucusu