Artık Uçuş Sırasında Cep Telefonu Kullanabileceksiniz!

manonairplane 100074320 large

Uçağa bindiğinizde, telefonunuzu “uçuş moduna” almayı unuttunuz mu? Hiç sorun değil… European Aviation Safety Agency (Avrupa Havacılık Güvenlik Kurumu- EASA), teknoloji müdavimlerini sevindirecek bir duyuruda bulundu.

 European Aviation Safety Agency (Avrupa Havacılık Güvenlik Kurumu- EASA), dün yaptığı resmi açıklama ile, Avrupa’da yapılan seferlerde akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet gibi cihazların WiFi opsiyonuyla kullanılabileceğini bildirdi.

Bu açıklamadan sonra Avrupa’daki havayolları kuruluşları,  akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet gibi cihazların kullanımına izin verebilecek. 

manonairplane 100074320 large

Yine de bu kararı uygulayıp uygulamamak havayolları kuruluşlarının tercihi olacak. Her halükarda, yeni tasarlanmış uçaklar sinyallerden etkilenmeyecek olsa da, havayolları kuruluşlarının “yasak” politikalarına uymak zorunlu olacak.

European Aviation Safety Agency (Avrupa Havacılık Güvenlik Kurumu- EASA), akıllı cihazların hiçbir zararı olmadığına dair garanti vermesine rağmen, bu cihazları kullanmak isteyen kişilerin “kabin personeline (elbette elektronik cihaz kullanımına izin veren kuruluşlarda) danışmasını tavsiye ediyor. Maalesef şunu da belirtmeliyiz ki; bu uygulama Türkiye için geçerli değil.

Rusya’dan Twitter, Google ve Facebook’a Rest