Apple’ın, 28 Ekim’deki Mac etkinliği hakkında bilgiler gelmeye başladı

apple 3

Apple, M4 çipi destekli MacBook’larını önümüzdeki hafta duyurmaya hazırlanıyor.

Pazarlama şefi Greg Joswiak, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Pazartesi sabahı başlayacak heyecan verici bir duyuru haftası bizi bekliyor,” ifadesiyle dikkat çekti. Ancak, paylaşımda tam bir tarih verilmemesi, etkinlik boyunca birden fazla duyurunun yapılacağını düşündürüyor.

M4 çipi, Apple’ın en yeni silikon çözümü olarak yapay zeka performansını artırıyor ve önceki nesillere göre CPU ve GPU verimliliğinde ciddi iyileştirmeler sunuyor. Bu çipin, ilk olarak iPhone 16 ve iPad mini 7 gibi ürünlerdeki performans artışıyla dikkat çekmesi, yaklaşan MacBook modelleri için de beklentileri artırıyor.

Bu etkinlikte, 14 inç ve 16 inç boyutlarında M4 destekli MacBook Pro’ların tanıtılması bekleniyor. Ayrıca Apple’ın yeni nesil 24 inç iMac ve M4 çipli Mac mini modellerini de tanıtma olasılığı yüksek. Bunlara ek olarak, Magic Keyboard 2, Magic Mouse 2 ve Magic Trackpad 2 gibi aksesuarların da yeni Mac serisiyle uyumlu güncellenmiş versiyonlarının gelmesi bekleniyor.

Apple

Rusya’daki bir YouTuber tarafından yapılan erken bir kutu açma videosu, MacBook Pro’nun tasarımının büyük ölçüde aynı kaldığını, ancak bağlantı noktası seçeneklerinin bol tutulduğunu ve ekran performansının daha canlı ve akıcı olduğunu gösterdi. Bu sızıntı, Apple’ın M4 ile genel performansta ciddi bir iyileşme sunacağına dair ipuçları veriyor.

M4 Tabanlı Diğer Modeller ve Gelecek Planları

Apple’ın etkinlikte yalnızca M4 çipiyle çalışan MacBook Pro’ları değil, M4 Pro ve M4 Max çipleriyle güçlendirilmiş daha gelişmiş modelleri de tanıtması muhtemel. Ancak, diğer Mac modellerinin güncellenmesi daha uzun sürebilir. M4 destekli MacBook Air’in 2025’in başında gelmesi beklenirken, Mac Studio ve Mac Pro modellerinin güncellenmesi muhtemelen daha da ileri bir tarihe kalacak. Özellikle Mac Pro’nun M4 Ultra çip ile donatılması bekleniyor.

week long Mac event

Şirketin, etkinliği bir haftaya yayarak yeni Mac serisini öne çıkarması, şirketin bu ürünlerde yapay zeka ve performans odaklı bir vizyon sunduğunu gösteriyor. M4 destekli MacBook Pro, performans meraklıları için önümüzdeki dönemde en cazip seçenek olabilir ve Apple’ın en son teknolojisine erkenden erişmek isteyen kullanıcılar için büyük bir fırsat sunacak.

Android 15 güncellemesi alacak TCL cihazları belli oldu