Apple yaptığı bir reklam için özür diledi

Apple yaptığı bir reklam için özür diledi

Apple, Tayland’da geçen The Underdogs: OOO (Out of Office) serisinin son kısa filmini çekti. Teknoloji devi, Tayland’ın ve halkının belirli sahnelere ilişkin şikayetleri üzerine bu reklamı iptal etti. İşte tüm detaylar.

Bangkok Post, Apple’ın Underdogs serisinin beşinci filmi için Tayland halkından özür dilediğini bildirdi. Reklam dizisinde, Apple’ın çeşitli ürünlerini kullanarak dünyayı dolaşan bir grup seyahat yorgunu ofis çalışanı yer alıyor. Birkaç izleyici, filmin Tayland’ı az gelişmiş gibi göstermek için sepya filtresi kullanmasını eleştiren yorumlar yayınladı. Yorumlarda ayrıca Tayland vatandaşlarının kullanıldığı gösterilen modası geçmiş kostüm ve dekora da dikkat çekildi. Tayland Temsilciler Meclisi turizm komitesi sözcüsü Sattra Sripan, reklamın boykot edilmesi çağrısında bulundu. Sripan yaptığı açıklamada, “Taylandlılar reklamdan memnun değil” dedi. “Taylandlıları Apple ürünlerini kullanmayı bırakıp başka markalara yönelmeye teşvik ediyorum” dedi.

Apple yaptığı bir reklam için özür diledi

şirket, reklamı YouTube’dan kaldırdıktan kısa bir süre sonra bir özür yayınladı. Milletvekilleri ayrıca reklamları ve Tayland’ın filmde nasıl tasvir edildiğini tartışmak üzere şirket temsilcilerini de ziyarete davet etti. Açıklamada, “Amacımız ülkenin iyimserliğini ve kültürünü kutlamaktı ve Tayland’ın bugünkü canlılığını tam olarak yakalayamadığımız için özür dileriz” denildi. Bu, Apple’ın bu yıl ikinci kez bir reklamdan dolayı özür dilemesi oldu. Teknoloji devi, Mayıs ayında AdAge’in yeni ince iPad Pro için yaptığı bir reklamı geri çekti.

Black Ops 6’da Zombi Modu Olacak Mı? Beklenen Açıklama Geldi