Apple Watch 3 sayesinde köpekbalığı yemi olmaktan kurtuldu

apple2

Apple’ın ürettiği Apple Watch 3 akıllı saat, bir insanın hayatını kurtardı.

John Zilles, 49 yaşında, Kaliforniyalı bir film yapımcısı. 20 yıldır da uçurtma sörfü yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yine sörf yapmak için denize açıldı ve keyifli dakikalar yaşamaya başladı, fakat bu kez işler biraz ters gitti. Neyse ki bileğinde Apple Watch 3 saati vardı.

Ventura’da denize açılan Zilles, bir süre sonra aksilikler yaşadı ve denize düştü. Daha sonra dakikalarca uğraşıp tekrar sörf yapmayı denese de başarılı olamadı. Bu sırada kıyıdan oldukça uzaktaydı. Yüzerek kıyıya ulaşması saatler alabilirdi, üstelik üzerindeki ağır ekipmanlar sebebiyle bunu yapabilmesi de çok zor görünüyordu. Ayrıca, Zilles’ın bulunduğu sular, beyaz köpek balıklarının da sıklıkla görüldüğü sulardı. Peki ne yapacaktı?

Apple Watch 3 sayesinde köpekbalığı yemi olmaktan kurtuldu

Adamın aklına Apple Watch 3 akıllı saati geldi. Yani Apple’ın hücresel veri sistemiyle çalışmak için akıllı telefona ihtiyaç duymayan saati. Aynı zamanda suya ve toza karşı da dayanıklı. Hemen saatini kullanarak hem ailesine hem de sahil güvenlik ekiplerine haber verdi ve böylelikle ekipler onu denizin ortasından kurtarmaya geldi. Böylelikle köpek balıklarına akşam yemeği olmaktan da kurtuldu.

Bu hikayeden haberdar olan Apple CEO’su Tim Cook ise şu yorumda bulundu: “Vay be. Güvende olduğunu duyduğuma sevindim.”

Overwatch, Xbox One X’te 4K oluyor