Apple vs İngiltere: Apple İngiltere’den tamamen çıkabilir

Apple iPad tasarımında büyük ekranlara yöneliyor olabilir

Bugünlerde Apple vs İngiltere çatışması gündemde. İngiltere’de teknoloji devine karşı büyük bir dava süreci başlıyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

İngiliz mahkemeleri şu sıralar eskisinden biraz daha yoğun olacak. Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple bu mahkemelerde yargılanabilir. Peki ne oldu da aniden böyle bir problem ortaya çıktı. Sorunun nedenini anlamak için merceğimizi İngiliz kökenli Optis Cellular Technology şirketine çevirelim.

Apple cihazlarının kullandığı 3G ve 4G ağlarına bağlantı bu firma tarafından gerçekleştiriliyor. Böylece Apple akıllı telefonları herhangi bir bağlantı problemi yaşamıyor. Buraya kadar herhangi bir sorun yok gibi görünse bile asıl problem yapılan ödemelerde. İddialara göre Apple, Optis Cellular Technology şirketinin sistemini kullanmasına rağmen herhangi bir ödeme yapmadı.

Apple vs İngiltere çatışması ceza getirebilir

Apple teknolojileri genellikle birçok marka ile çakışıyor. Mesela geçtiğimiz aylarda bir sağlıklı beslenme şirketinin armut logosu kullanması Apple tarafından tepki ile karşılanmıştı. Amblem konusunda bile büyük problemler çıkabiliyor. Ayrıca birçok firma Apple’a kendi sistemlerini kullandığı için dava açıyor.

Apple vs İngiltere

Hem Apple tarafından hem de Apple’a yönelik birçok hukuki girişim oldu. Son olarak bu şirket, lisans ücreti ödemediğini iddia ettiği ABD’li teknoloji devini mahkemeye verdi. Talep ise yaklaşık olarak 7 milyar dolar düzeyinde. Muhtemelen teknoloji devi tarafından bu ödeme kabul edilmeyecek.

Apple piyasa değeri rekor üstüne rekor kırıyor: Biri Apple’ı durdursun

Yaşanan tüm gelişmeler üzerine Apple markasının İngiltere piyasasından çıkma ihtimali belirdi. Eğer Birleşik Krallık dava süreçlerinde ceza keserse Apple buradan çekilebilir. Üstelik kesilecek olan ceza her bir iPhone cihazı için hesaplanacak. Yani şirket burada dudak uçuklatacak türden bir ceza ödemek zorunda kalabilir. Peki sizce Apple’a haksızlık yapılıyor mu?