Apple ve Google siber saldırıların baş sorumlusu olarak görülüyor

Apple ve Google siber

Dünyanın en büyük 2 şirketi olarak bilinen Apple ve Google siber saldırıların baş aktörü konumunda. Akıllı telefon alanında tartışmasız lider olan bu iki marka Telegram kurucusu tarafından sert şekilde eleştirildi.

Bildiğiniz üzere Apple tarafından iOS işletim sistemi kullanılıyor. Google ise Android işletim sistemini tercih ediyor. Akıllı telefonların güvenliği konusunda her iki firmanın çok büyük sorumlulukları var. Özellikle Google tarafından geliştirilen Android işletim sisteminde çok fazla güvenlik açığı olduğu ifade ediliyor.

Apple ise güvenlik ihlalleri konusunda biraz daha geri planda diyebiliriz. Şirket birçok yeni güncelleme ve kendisine özel işletim sistemi ile birlikte güvenlik alanında daha fazla umut veriyor. Telegram kurucusu olan Pavel Durov için her ikisi aynı.

Apple ve Google siber saldırıların merkezinde yer alıyor

Bildiğiniz üzere özellikle son dönemlerde Pegasus isimli bir virüs ortaya çıktı. Tüm işletim sistemlerinde cihazı ele geçirmeyi başaran bu zararlı yazılım en fazla devlet başkanlarını ve gazetecileri hedef alıyor. Siyasi bir işlevi olduğu son derece açık.

Apple ve Google siber

Bu zararlı yazılım Fransa Başkanı Macron tarafından da büyük bir dikkatle takip ediliyor. Hatta Fransa Başkanı bu zararlı yazılım ile ilgili ek önlemler aldı. Siber güvenlik ihlalleri nedeniyle Apple markası büyük oranda eleştiri aldı. Sistemlerinin güvenliği olmasına rağmen bu tür problemlerin yaşanması iOS işletim sistemi için kabul edilemez.

Telegram güvenlik açıkları ortaya çıktı: Mesajlar güvende değil

Telegram kurucusu olan Pavel Durov her iki markanın güvenlik konusunda suçlu olduğunu ifade etti. Ona göre bu iki devasa marka casus yazılımların cirit atmasına izin veriyor. Peki sizce Apple ve Google siber saldırılar konusunda yeterince önlem alıyor mu? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.