Siber Saldırılarda Büyük Artış!

hackerSaldiri

2013 yılı siber saldırıların artış gösterdiği bir yıl olarak kayda geçti. Globalde internet tehdit seviyesi % 6,9 artış gösterirken, bilgisayar kullanıcılarının % 41,6’sı ise en az bir kere siber saldırı mağduru oldu.

hackerSaldiri

2013 yılını geride bırakırken ortaya ilginç bir manzara daha çıktı. Internet üzerinden saldırıların gerçekleştirilmesi için 2012 yılına oranla % 60,5 oranında daha fazla ana cihaz kullanımı gözleniyor ve bu cihazların sayısı 10.604.273’e yükselmiş durumda. Mobil cihazlarda önemli bir güvenlik artışı gözlemlenirken, tehditlerin miktar ve karmaşıklık bakımından yeni bir seviyeye ulaştığı belirtiliyor. Mobil uygulamalardan gerçekleştirilen siber saldırıların çoğunluğu kişisel bilgiler ve para hırsızlığı için kullanıldı. Bu duruma bakılırken Android işletim sistemi zararlı yazılımların % 98’inin hedefi olmaktan kurtulamıyor.

2013 yılında yaşananları rakamsal olarak bazı alırsak, en yüksek risk seviyesine sahip 15 ülke gösteriliyor. Bunlar Rusya, Avusturya, Almanya, eski Sovyet Cumhuriyeti ülkeleri ve birçok Asya ülkesi listede yer alıyor.