Apple Ve Google El Ele

#İŞBİRLİĞİ

Apple ve Google bu kez ortak bir amaç için buluşuyorlar : Ölümsüzlük! Evet yanlış duymadınız,İnternet devi Google Apple’ın Apple yönetim kurulu başkanı’nın CEO’su olduğu Calico adlı sağlık şirketi kurduğunu duyurdu.

Özellikle yaşlanma ve yaşlanmayla ilgili rahatsızlıklara odaklanacağı belirtilen yeni şirketin kurucu ortağı ve CEO’su ise Arthur Levinson oldu. Levinson halen ABD’li teknoloji devi Apple’ın yönetim kurulu başkanı koltuğunda oturuyor. Genentech adlı bir biyoteknoloji firmasının eski CEO’su olan Levinson’un iştiraki, Google ve Apple’ın yaşlılığa çözüm arayacak yeni şirkette işbirliğine gideceği beklentisini doğurdu.

Google calico ile ölümsüzlük peşinde
Google calico ile ölümsüzlük peşinde

Yeni yatırımla ilgili açıklama yapan Google CEO’su Larry Page, “Hastalık ve yaşlanma hepimizin ailesini etkiliyor. Sağlık ve biyoteknolojiye odaklanarak uzun vadede milyonlarca hayatı iyi hale getirebiliriz. Bu girişimi ileri taşımak için önde gelen bilimadamı ve CEO Arthur Levinson’dan daha iyi birini düşünmek imkansız” dedi. Levinson ise hayatının önemli bir kısmını bilim ve teknolojiye adadığını, amacının hep insan sağlığını geliştirmek olduğunu belirtti. Levinson yeni görevinin yanı sıra Apple ve Genentech’teki yönetim kurulu başkanlığı görevlerini sürdürecek. Google’ın yeni şirketle ilgili açıklamasında Apple CEO’su Tim Cook’un şu sözleri de yer aldı: “Çok sayıda arkadaşımız ve aile bireyimiz için hayat kısa kesiliyor veya genellikle kalitesi düşüyor. Sonuçları görmek için heyecanlanıyorum.”
Özellikle Oracle’ın sahibinin bu tip yatırımlar yaptığı biliniyordu,ancak bu gelişmeyle sağlık ve antiageing sektörünün ne kadar büyük bir pazar olduğu kanıtlanmış oldu.Gelişmeleri hep beraber takip edeceğiz.