Apple TV uygulaması Google TV’ye geliyor

Apple TV uygulaması Google TV'ye geliyor

Google, Apple TV uygulamasının Google TV platformuna geldiğini duyurdu. Uygulama artık Sony ve TCL’den Google TV modellerinin yanı sıra Google TV medya oynatıcı ile yakın zamanda başlatılan Chromecast’te  mevcut.

Aralık ayında AppleTV Plus orijinallerine erişim sunan Apple’ın akış uygulamasının Google TV ile Chromecast’e geleceği duyurulmuştu. Bugünden itibaren kullanıcılar Apple TV’yi indirip kullanmaya başlayabilir. Android TV modellerinin de gelecekte bu özelliği alması bekleniyor. Söz konusu uygulama, iTunes mağazasından satın alınan filmler ve TV şovlarının yanı sıra AppleTV + yayın hizmeti de dahil olmak üzere Apple’ın tüm çevrimiçi video akış içeriğini içeriyor. Bu uygulama diğer Apple olmayan cihazlarda olduğu gibi işliyorsa, yeni içerik satın alamazsınız ancak kitaplığınızdaki her şeye erişebilirsiniz. Ted Lasso, The Morning Show ve For All Mankind gibi Apple TV programları, Google TV’nin önerilerinde ve arama sonuçlarında görünecek.

Apple TV uygulaması Google TV'ye geliyor

Apple TV uygulaması Google TV’ye geliyor

AppleTV uygulaması, kişiselleştirilmiş öneriler ve arama sonuçları gösterme dahil olmak üzere Google TV özellikleriyle entegre olacaktır. Uygulamayı açmak veya uygulama içinden belirli bir başlığı oynatmak için Google Asistan’ı da kullanabilirsiniz. Ayrıca, Apple Originals’ı daha sonra kullanmak üzere Google TV İzleme Listenize ekleyebileceksiniz. Google’ın medya ve eğlence direktörü Jonathan Zepp, “Google TV’li Chromecast’e ek olarak, AppleTV uygulamasının Sony ve TCL’nin Google TV‘lerinde de kullanılabileceğini” söylüyor. Tüm bu özelliklerin önümüzdeki aylarda tüm dünyada kullanıma sunulması bekleniyor.

Microsoft Windows 10 için bir sonraki 21H1 güncellemesini duyurdu