Apple Türkiye ürün fiyatlarını arttırdı!

Tim Cook

Apple geçtiğimiz gün gerçekleşen etkinliğin hemen ardından ürün fiyatlarına zam yaptı. İşte Apple Türkiye zamları ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Apple geçtiğimiz gün merakla beklenen iPhone etkinliğini gerçekleştirdi. Bu etkinlikte iPhone 12 modelleri tanıtıldı. Bu modeller içerisinde ne çok merak edileni 5.4 inçlik yeni iPhone modeliydi. Bu model diğerlerine göre daha ucuz olacağı için kullanıcıların dikkatini daha çok çekmişti.

Açık konuşmak gerekirse Türkiye’deki Apple hayranları da bu modele odaklanmıştı. Çünkü ülkemizdeki iPhone fiyatları hayli yüksek olduğu için 5.4 inçlik iPhone modelinin daha alınabilir bir etiketle satışa sunulacağı üzerine umutlar vardı.

Gerçekten de Apple yurt dışı fiyatlarını baz aldığımızda hayli makul seçeneklerle karşımıza çıktı. Lakin söz konusu Türkiye olduğunda işler biraz değişebilir.

Apple Türkiye fiyatlarını güncelledi

Geçtiğimiz gün gerçekleşen etkinliğin ardından Apple Türkiye’de satışa sunduğu bazı ürünlerin fiyatında güncellemeye gitti. Bu güncelleme sonrasında bazı ürünlerin fiyatlarında önemli artışlar yaşandı. En büyük artış ise AirPods tarafında oldu.

AirPods Pro’nun fiyatı 2499 TL’ye yükselirken 2. nesil AirPods ise 1999 TL’ye yükseldi. İşin garip yanı ise bu zamların dolar kurundaki yükselişten bile fazla olması. Görünen o ki yakın zamanda Apple ürünlerini almak cidden hayal olacak. Android tarafında 1000 TL civarında fiyatlara satılan benzer kulaklıklar mevcutken, AirPods Pro için 2500 TL vermek çok da mantıklı görünmüyor. Dileriz Apple bu duruma bir çare bulur.

iPhone 11, SE ve XR’ın kutusundan da şarj aleti çıkmayacak