Apple çalışanları şirketi eleştirmeye devam ediyor

Apple yeni parola sistemi

iMore’un bildirdiğine göre, bir grup Apple çalışanı, şirketin yönetim ekibine şikayet eden bir açık mektup yazdı. İşte tüm detaylar.

Apple çalışanları şirketin evden yalnızca iki gün çalışmalarına izin veren yeni politikasından memnun değil. Çalışanlar, şirketin politikayı uygulama nedenlerinin geçerli olmadığını ve politikanın yeterince esnek olmadığını düşünüyor. Evden yalnızca 2 gün çalışmaya izin verilmesi şirket çalışanlarının hoşuna gitmeyen bir detay. Özellikle artık dünyanın dijitale evrildiği bu dönemde çalışanlara bu tarz kısıtlamalar getirilmesi şirket çalışanlarının hoşuna giden bir durum değil.

Apple çalışanları şirketi eleştirmeye devam ediyor

Çalışan şirkete yazdıkları mektupta, “Hibrit Çalışma kararını,” yüz yüze iletişim kurma ihtiyacı” ile esnek çalışmayı uyuma sokarak değerlendirmelisiniz” diyor. Çalışanların savunduğu fikre göre teknoloji devi aslında 1esnek çalışmayı tanımıyor ve yalnızca korku tarafından yönlendiriliyor. İşin geleceği korkusu, işçi özerkliği korkusu, kontrolü kaybetme korkusu” şirketin temel korkuları arasında. Artık dünya dijitale evriliyor ve hal böyle olunca da çalışanların evden çalışmayı talep etmesi son derece doğal diyebiliriz.

Şirket çalışanları yazdıkları mektupta “Tüm müşterilerimize ürünlerimizin uzaktan çalışma için ne kadar harika olduğunu söylüyoruz, ancak biz kendimiz onları uzaktan çalışmak için kullanamıyor muyuz? Müşterilerimizin bunu ciddiye almalarını nasıl bekleyebiliriz? Eğer yaşamıyorsak, uzaktan çalışmanın hangi sorunlarının ürünlerimizde çözülmesi gerektiğini nasıl anlayabiliriz?” ifadelerini kullandı. Çalışanların konuyla ilgili haklı olduklarını söylemeye gerek dahi yok.

TCL Gizlilik Görüntüleme Teknolojisini ortaya çıkardı