Apple, Siri ile ilgili suçlamalara yanıt verdi. Teknoloji devi verilerin yanlışlıkla kaydedildiğini ve hiçbir verinin pazarlama amacıyla kullanılmadığını ya da herhangi bir nedenle farklı şirketlere satılmadığı söyledi.
Apple, Siri’nin kullanıcı konuşmalarını yanlışlıkla dinleyip kaydettiği suçlamasıyla davalık olmuştu. Cupertino’lu firmanın verileri farklı şirketlere sattığı, pazarlama ve reklamda kullandığı iddia ediliyordu. Davacılar Siri’nin konuşmaları dinlemesinin ardından kendilerine özel reklamların gösterildiğini öne sürmüşlerdi. Apple bunun gerçek olmadığını çünkü Siri’nin bu şekilde çalışmadığını söyledi. Teknoloji devine göre Siri verileri anonim hale getiriliyor ve belirli bir kullanıcıyla ilişkilendirilmiyor. Ayrıca sanal asistandan gelen veriler kimseyle paylaşılmıyor veya satılmıyor. Şirket bununla birlikte ses kayıt kullanımının isteğe bağlı olduğunu ve varsayılan olarak da kapalı olduğunu vurguladı.
Apple’ın konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Siri en başından beri kullanıcı gizliliğini korumak üzere tasarlandı. Veriler hiçbir zaman reklam amacı veya pazarlama için kullanılmadı. Hiçbir amaçla kimseye satılmadı. Siri verilerini sanal asistanı iyileştirmek için kullanıyoruz. Siri’yi daha da özel hale getirmek için sürekli olarak teknolojiler geliştiriyoruz”
Siri davası ilk olarak 2019’da açıldı. Bazı kullanıcılar Siri’nin özel konuşmalara kulak misafiri olduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Zamanla şikayetçi olan tüketicileri sayısı arttı. O dönemde Apple bunu reddetmiş ve kişiye özel reklamların Siri’den kaynaklanmadığını söylemişti. Şimdi ise teknoloji devi ek maliyetli davalardan kaçınmak için uzlaşmaya gitti ve 95 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Anlaşma mahkemeden ön onay aldı. 17 Eylül 2014 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında Siri olan bir Apple cihazı satın alan tüketiciler cihaz başına 20 dolar talep edebilecek.