Apple rekor gelir elde etti: Piyasayı silip süpürdü

Apple 30 milyon dolarlık anlaşmayı sonlandırdı

Apple rekor gelir elde ederek hanesine yeni bir başarı daha ekledi. Şirket son dönemlerde yayınlanan raporlarda üst üste rekor kırıyor. Bu durum hisse senetlerine yansıyor.

Apple rekor gelir elde etmekten bir türlü bıkmıyor. Şirketin her yıl Eylül ayında ürünleri tanıtması nedeniyle dördüncü çeyrek büyük bir öneme sahip. Eğer bu çeyrek içerisinde iyi bir gelir elde ederse büyük umut doğuyor. Hem raporun açıklandığı sene hem de diğer zamanlar için bu büyük bir anlam taşıyor.

2021 yılı dördüncü çeyrek raporlarına baktığımız zaman karşımıza devasa bir rekor çıkıyor. Yaklaşık olarak 122 milyar dolar gelir elde etmeyi başaran şirket beklentilerin üstüne çıktı. Böylece hisse senedi değerlerinde bir miktar artış yaşandı. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasının nedeni ise Çin’de gördüğü ilgi.

Apple rekor gelir sağladı

Apple iPhone 13 dağıtımlarında pek bir sorun yaşanmadı. Bu durum 122 milyar dolarlık gelir elde edilmesini sağladı. Ortaya çıkan bazı analizlere göre Aralık ayında 83 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirildi. Bu durum 2022 yılının ilk çeyreğinde 55 milyon iPhone daha satılacağını gösteriyor.

Apple rekor gelir

Önceki dönemlerle kıyaslandığında Apple yüzde 21 oranında satış artışı yaşadı. Böylece hisse başına kazanç 1,97 dolar arttı. Dev yatırımcılar genellikle Apple gibi markaların hisse senetlerini seviyor. Elbette bu kadar ciddi bir yükseliş yaşanması sadece iPhone satışları ile ilgili değil. Aynı zamanda dev yatırımcılar iPad gibi ürünlerin satış rakamlarına bakıyor.

Apple kendi payından vazgeçecek gibi görünmüyor

Dördüncü çeyrekte 17 milyon iPad satılacağı tahmin ediliyor. Apple markasının 2022 yılının ikinci çeyreği büyük bir merak konusu oldu. Şirket Eğer 2021 dördüncü çeyreği ve 2022 yılı ikinci çeyreğini başarılı bir şekilde atlatırsa bu dev bir hisse yükselişi anlamına geliyor. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.