Apple Pay’ın Avrupa’ya Geliş Tarihi Belli Oldu!

apple pay

Apple Pay’ın Avrupa’ya geliş tarihi, stratejik ortaklardan, finans devi Visa tarafından açıklandı.

Apple, geçtiğimiz gün düzenlediği teknoloji şöleninde Apple iPhone 6 ve Apple Watch’un yanı sıra, elektronik cüzdan uygulaması Apple Pay’i de tanıtmıştı.

Apple Pay’i destekleyen finans devlerinden Visa, Apple Pay sisteminin Ekim-Kasım aralığında Amerika Birleşik Devletleri, 2015 başında ise İngiltere, Fransa, Almanya, İskoçya, İrlanda, İsveç ve Finlandiya’da geçerli olacağını duyurdu.

Visa Avrupa Üst Düzey Yöneticisi Pedro Sousa, “Apple Pay uygulamasının Avrupa’daki kullanıcılarla tam olarak ne zaman buluşacağına dair tarih veremesek de, bu tarihin 2015’in ilk günlerini çok da geride bırakmayacağını söyleyebiliriz. Söz konusu projede Apple ve strateji ortağı bankalarla uyum içerisinde çalışıyoruz. Geri sayımın başladığını rahatça ifade edebilirim.” açıklamasında bulundu.

Pedro Sousa, Apple’ın kısa süre önce yaşadığı ünlü krizine (bazı ünlülerin fotoğrafları ele geçirilmiş ve internet üstünden paylaşılmıştı= dem vurarak, Apple Pay da hiçbir güvenlik zaafiyeti bulunmayacağının üstünde durdu.

 Pedro Sousa, “Endişelenecek bir şey yok. Apple’ın sisteminde kredi kartı gibi veriler hiçbir şartta yer almayacak. Apple’ın sisteminde itibari para ve kredi kartı numaraları bulunacak. Kötü niyetli kişiler, sistemi kırsa bile kullanıcılara zarar verecek bilgiler edinemeyecek.” diyerek sözlerine son verdi.

Türkiye cephesine bakarsak, Apple Pay sisteminin ne yazık ki 2016’dan önce Türk kullanıcılarla buluşmayacağını söyleyebiliriz.

Atari’den Garip Açıklama