Apple Pay, Rus kullanıcılara yönelik bir hamle yaptı

Apple Pay, Rus kullanıcılara yönelik bir hamle yaptı

Reuters’in bir raporuna göre, Apple Pay artık Rus kartlı ödeme sistemi Mir’i desteklemeyecek. Rusların ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımlar arasında hizmeti kullanmaya devam etmesine izin veren bir boşluk kapatılacak. İşte detaylar.

Mir’in sitesinde tercüme edilen bir duyuruda, “Apple, NSPK’ya [Rusya’nın Ulusal Ödeme Kartı Sistemi] Apple Pay ödeme hizmetindeki ‘Mir’ kartlarının desteğini askıya aldığını bildirdi. “24 Mart’tan beri hizmete yeni ‘Mir’ kartları yüklenemiyor.” Şirket ayrıca, daha önce Apple Pay’e eklenen Mir kartlarının “önümüzdeki birkaç gün” boyunca çalışmayı durduracağını da b elirtti. Apple Pay, geçen yıl Mir kartları için ilk desteği eklelmişti. The Guardian’a göre Mir, Rusya Merkez Bankası’na ait ve Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmesinin ardından uygulanan ekonomik yaptırımlara yanıt olarak kuruldu. Merkez Bankası’ndan alınan istatistikler, Mir kartlarının tüm yeni kartların yaklaşık yüzde 32’sini oluşturduğunu söylüyor.

Apple Pay, Rus kullanıcılara yönelik bir hamle yaptı

WSJ’nin bildirdiğine göre Google, Mir ile bağları kesmek için adımlar atıyor. Şirketin, geçtiğimiz Ekim ayında başlayan ve kullanıcıların Mir kartlarını Google Pay’e bağlamasına olanak tanıyan bir pilot programı duraklattığı bildiriliyor. Bir Google sözcüsü WSJ’ye yaptığı açıklamada, “Google Pay, ödeme hizmetlerinde bizim kontrolümüz dışında yaşanan kesintinin bir sonucu olarak Rusya’da ödemelerle ilgili hizmetleri duraklatıyor” dedi. Verge, bir yorum talebiyle Google ve Apple’a ulaştı ancak cevap gelmedi.

Birkaç ülkenin VTB Group, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank ve Otkritie FC Bank dahil olmak üzere Rusya’nın büyük bankalarına mali yaptırımlar getirmesinin ardından birçok Rus kullanıcının Apple Pay ve Google Pay’den bağlantısı kesildi.

Yeni Windows güncellemesi büyük bir probleme neden oluyor