Apple Music iOS 14.3 ile animasyonlu albüm resmine kavuşuyor

Apple Music

Apple Music iOS 14.3 ve macOS 11.1 güncellemesi ile animasyonlu albüm resmine kavuşuyor. Bu iki güncelleme çok yakında çıkacak.

Apple önümüzdeki günlerde iOS 14.3’ü halka sunmaya hazırlanırken, şirket şimdi de Apple Music aboneleri için yeni bir özellik sunuyor. En son iOS beta sürümünü kullanan kullanıcılar, artık Apple Music’te animasyonlu çizimler içeren bazı albümler olduğunu fark etti.

Cupertinolu firma, iOS 14 geliştirme sırasında Apple Music’teki öne çıkan çalma listesi sanat eserlerine bazı animasyonlar eklemişti. Ancak tek tek albümler için hiçbir şey değişmemişti. Gelen bilgilere göre; Apple, şu anda yalnızca geliştiriciler ve beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilen iOS 14.3 ve macOS Big Sur 11.1 ile Apple Music’te animasyonlu albüm resimlerini deniyor.

Nokia 3310 yılan oyunu iPhone’a geldi

iPhone, iPad veya Mac’te iOS 13.4, iPadOS 13.4 veya macOS Big Sur 11.1 kullanıyorsanız, Pearl Jam’in Gigaton ve Big Sean’ın Detroit 2 gibi albümlerinde yeni animasyonlu resimleri çalışırken görebilirsiniz. iPhone’da animasyonlu çizimler ekranın yarısını kaplarken, iPad ve Mac’teki normal albüm çizimleriyle aynı boyuta sahip oluyor.

Apple Music’teki yeni animasyonlu albüm sanat eserlerini gösteren kısa videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Apple Music

Apple’ın bu yeni özelliğini hangi diğer albümlere sunacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak animasyonlu çizimler muhtemelen gelecekte büyük albüm sürümleri için mevcut olacak. Bu yeni özellikten faydalanmak için önümüzdeki Pazartesi günü yayınlanacak olan iOS 14.3 güncellemesini cihazınıza yüklemeniz gerekecek. Eğer şimdiden bu özelliği kullanmak istiyorsanız iOS 14.3 Beta RC sürümünü indirebilirsiniz.