Apple kıtlık sebebiyle tasarruf moduna geçti!

Apple kıtlık sebebiyle tasarruf moduna geçti!

2020’de Apple, iPhone 12 serisini şarj cihazı ve kutu içinde EarPods olmadan piyasaya sürmüştü. Şirket, bu hareket için çeşitli nedenler belirtmişti ve şimdi yeni bir rapor, bunun aslında markanın tasarruf moduna geçtiği için olduğunu söylüyor. İşte tüm detaylar.

Cupertino merkezli teknoloji devi, şarj cihazını ve EarPod’ları kutularından çıkaracağını ilk duyurduğunda, çoğu kişi bunu resmi olarak çevre dostu nedenlere yormuştu. Ancak aslında Apple için tasarruf modunun devreye girdiği ortaya çıktı. Kutulardan bu iki öğenin çıkarılması paketlerin yüzde 70 oranında küçülmesi anlamına geliyor. Daha küçük kutular da Apple‘ın daha fazla iPhone gönderebileceği anlamına geliyor.

Apple kıtlık sebebiyle tasarruf moduna geçti!

Bu eyem aynı zamanda yıllık karbon emisyonlarının 2 milyon metrik ton düşürülmesini sağlıyor. Bir Daily Mail raporuna göre, iPhone üreticisi, şarj cihazını ve EarPod’ları kutudan çıkardıktan sonra şimdiye kadar yaklaşık 5 milyar Pound tasarruf etmiş olabilir, bu da kabaca yaklaşık 6,5 milyar ABD Doları anlamına geliyor. Başka bir deyişle şirket, iPhone’larında yeni 5G modemin maliyetini telafi etmek için temel aksesuarları kutudan çıkarmış olabilir. Özellikle perakende kutusunun azaltılması, şirketin nakliye maliyetlerini yaklaşık yüzde 40 oranında azaltabileceği anlamına geliyor. Bu da, telefonun fiyatının tüketiciler açısından düşmesi anlamına geliyor. Ayrıca marka artık EarPods veya AirPods ile şarj ünitesini ayrı satın alan müşterilerden ek gelir elde ediyor. Bu nedenle, tasarruf modunda şirket farklı kanallardan da para kazanmanın yollarını arıyor.

Pokemon GO hayranlarına müjde, oyun artık Türkçe destekli!