Apple iPhone sayesinde yine rekor kırdı!

Apple iPhone 13 Pro'da Makro Mod sorununu düzeltiyor

iPhone satışlarındaki artış nedeniyle Apple, gelirini rekor seviyeye çıkararak yeniden pazara hakim olmaya başladı.

Apple iPhone sayesinde yine rekor kırdı! Apple, akıllı telefon üreticilerine kaptırdığı liderlik koltuğunu son yıllarda Android tarafında yeniden kazandı. iPhone 11 modelinin satış başarısı ile başlayan yükseliş, iPhone 12 ve 13 modelleri ile devam ederek şirketi zirveye taşıdı. Tabii bu durumda diğer markaların yaşadığı düşüşlerin etkisi de büyük oldu.

Apple, 5G destekli iPhone modelleriyle satış rekoru kırdı!

Beklenmedik bir şekilde Apple, özellikle Asya pazarında ABD ambargoları nedeniyle düşen Huawei’den boşalan liderlik koltuğunu almayı başardı. Son 2 yılda iPhone tasarımlarını da değiştiren şirket, 5G desteğinin gelmesiyle giderek daha popüler hale geldi.

Hatta 2021 yılında iPhone 13 serisinin lansmanı ile Apple, gelirlerini yıllık bazda yüzde 35 artırarak 196 milyar dolar kazanarak bu anlamda dünyanın en başarılı şirketi oldu. Aynı zamanda dünya akıllı telefon gelirlerinin yüzde 44’ünü elinde tuttuğunu da belirtmek gerekir.

Elbette bu başarı sadece Huawei’nin çöküşünden ve Apple’ın Çin pazarındaki yükselişinden kaynaklanmadı. Şirket ayrıca Hindistan, Tayland, Vietnam ve Brezilya gibi gelişmekte olan kilit bölgelerdeki varlığını büyük ölçüde genişletti.

iPhone Face ID onarımları önemli bir değişiklik alacak

Apple iPhone sayesinde yine rekor kırdı!

Ayrıca tüm dünyada başlayan 5G dönüşüm süreci de bu bağlantıyı destekleyen telefonlara olan ilgiyi artırdı. Elbette birçok üretici bunu fırsata çevirmek için akıllı telefon fiyatlarını artırdı. Ancak Apple, iPhone fiyatlarını aynı tutarak adaptörü kutusundan çıkarmayı tercih etti.

Bu nedenle 2021’de toplam ASP’sinde (cihaz başına ortalama satış fiyatı) yüzde 14 artışla 825 dolara yükseldi. Yıllık gelirini yüzde 11 artırarak 72 milyar dolara çıkaran Samsung, ASP’sini yüzde 5 artırarak 263 dolara çıkardı.

Dolayısıyla 2021 yılında üreticilere yaklaşık 450 milyar dolar gelir getiren akıllı telefon pazarında tek başına 200 milyar dolar seviyesine ulaşan Apple, önümüzdeki yıllarda piyasaya hakim olacağının sinyallerini veriyor.

Kripto para yatırımcılarını heyecanlandıran tahmin!