Apple iPhone 7 Plus video inceleme

iphone 7plus 2

#İŞBİRLİĞİ

Yenilenmiş A10 işlemcisi, su geçirmez tasarım ve Stereo hoparlör ile karşımıza çıkan Apple iPhone 7 Plus ’a yakından bakıyoruz.

iPhone 7 ve Apple iPhone 7 Plus ’un donanım birleşenleri neredeyse aynı. Her iki telefon Apple’ın yeni dört çekirdekli A10 Fusion yongasını kullanıyor. İki iş birimine ayrılan bu yonga, 2.34 GHz hızında çalışan performans iş birimi ile A9 işlemci ile kıyasla %40 daha yüksek bir performans sunuyor. Düşük güç tüketime sahip olan ikinci iş birimi ise 1.08 GHz çalışma frekansı ile günlük işlerin birçoğunun üstesinden geliyor. iPhone 7 Plus’un önemli bir farkı  iPhone 7 ile kıyasla 2 Gbyte yerine 3 Gbyte’lık bir bellek kullanması.

Apple, A10 Fusion yongası ile beraber yeni bir GPU birimi de geliştirdi. Bu GPU birimi A9 ile kıyasla %30 daha az bir güç tüketiminde %50 daha yüksek bir performans sunuyor.

iPhone 7 Plus’un en önemli değişikliklerden biri kuşkusuz kullanılan kameraları. Ön tarafta fokuz özellikli 7 MP çözünürlüğünde fotoğraf çeken bir kamera yer alıyor. f/2.2 diyafram aralığında olan bu ön kamera HDR fotoğraflarla birlikte 1920×1080 çözünürlüğünde videolar çekebiliyor. iPhone 7 Plus’un bu ön kamerası oldukça başarılı. Fakat piyasanın en iyi ön kamerası olduğu söylenemez. iPhone 6s Plus ile kıyasla çok büyük bir fark görmediğimizi söylemeliyiz.

Arka kamerada durum çok farklı. iPhone 7 Plus’da ilk kes kullanılan Dual kamera çözümü inanılmaz farklar ortaya çıkartıyor. Bu üründe kullanılan Dual kamera konsepti, Huawei P9 veya LG G5’den çok daha farklı çalıştığını hemen söylemeliyiz.  Her iki kamera 12 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekiyor. iPhone 7’de de kullanılan birinci kamera geniş açı lensi ve f/1.8 diyafram aralığı ile kendisini farklılaştırıyor. İkinci kamera ise f/2.8 diyafram aralığında olan bir Teleobjektif kamera. OIS özelliği sadece ilk kamerada devreye giriyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

En İyi Telefon Takip Uygulamaları 2016