Apple iPhone 15 serisi için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor

iPhone 15 Pro

Apple, bu yılın sonuna doğru tanıtacağı iPhone 15 serisinde çok önemli bir donanım için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor.

Apple iPhone 15 serisi için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple, bugüne kadar çıkarttığı tüm iPhone modelleri ile ses getirmeyi başardı. Ancak Amerikalı teknoloji devinin iPhone 14 serisinde kullandığı A16 Bionic işlemcisi, önceki modelle çok fazla fark sunmadığı için eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Şarj girişi bulunmayan iPhone

Üstelik bir de iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modellerinin ne tasarımsal ne de donanımsal olarak pek fazla yenilik sunmadığı düşünüldüğünde, pek çok Apple kullanıcısının telefonlarını yenileme fikrinden vazgeçmesi hiç de şaşırtıcı değil.

Apple iPhone 15

Apple iPhone 15 serisi için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor

İşte yaptığı araştırmalar sonucunda, iPhone 14 serisi için verdiği bu kararın kendisine bir hayli olumsuz sonuçlar doğurduğunu gören Apple, iPhone 15 ile birlikte yepyeni bir dönem başlatmak istiyor. Bu seride kullanılacak olan A17 Bionic işlemci ile 3Nm teknolojisine geçecek olan Amerikalı teknoloji devi, en az 3 sene boyunca yeni işlemcilerini bu iskelet üzerine inşa edecek. Bu nedenle de A16 Bionic ile A17 Bionic arasında hem güç hem de verimlilik anlamında çok büyük farkların olması bekleniyor.

iphone 7c 2016

Bu konuya ilişkin bir açıklama yapan ünlü duyumcu Ming-Chi Kuo’da söz konusu farkın çok ciddi boyutlarda olacağını, özellikle de verimlilik anlamında A17 Bionic’in sınıf atlayan bir işlemci olarak tarihe geçeceğini belirtti. Tabi henüz iPhone 15 serisinin tanıtılmasına neredeyse 8 ay var ve bu süre her şeyin birkaç defa değişmesi için bile yeterli. Apple iPhone 15 serisi için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor.

ChatGPT siber güvenliği nasıl etkileyecek?