Apple, mevcut iPhone 14 sahipleri için yeni hizmetini sundu

Apple, mevcut iPhone 14 sahipleri için yeni hizmetini sundu

Apple iPhone 14 sahipleri için yeniliğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Apple’ın ABD’deki tüm iPhone 14 birimlerinde uydu aracılığıyla acil SOS özelliğini etkinleştirmesinin üzerinden bir yıl geçti. Bu özellik, kullanıcıların cep telefonu servisleri olmadığında yardım için acil servislere mesaj göndermesine olanak tanıyor. Şirket, iPhone 14 veya iPhone 15 etkinleştirildiğinde iki yıl ücretsiz erişim sunuyor. Apple, ücretsiz erişim süresi sona erdiğinde özellik için ne kadar ücret alacağını söylemedi. Ancak kullanıcıların birkaç yıl daha bu konuda endişelenmesine gerek kalmayacak. Apple, mevcut iPhone 14 kullanıcılarının ekstra bir yıl boyunca ücretsiz erişime sahip olacağını söylüyor.

Apple gelirlerinde tekrar düşüş yaşadı!

“Uydu aracılığıyla acil SOS, dünya çapında hayat kurtarmaya yardımcı oldu. Los Angeles’ta arabası 120 metrelik bir uçuruma düştükten sonra kurtarılan bir adamdan, İtalya’daki Apenin Dağları’nda bulunan kayıp yürüyüşçülere kadar, bir çok kurtarılma hikayelerini duymaya devam ediyoruz. Apple’ın dünya çapındaki iPhone ürün pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Kaiann Drance, müşterilerin acil durum müdahale ekipleriyle normalde bağlantı kuramayacakları bir durumda bağlantı kurabilmelerine olanak tanıyor” dedi. “iPhone 14 ve iPhone 15 kullanıcılarının bu çığır açan hizmetten iki yıl daha ücretsiz olarak yararlanabilmesinden çok mutluyuz.”

Şirket, Qualcomm’un Android cihazlarda benzer bir özellik sunma teklifinin sona erdiğinin ortaya çıkmasının üzerinden çok geçmeden birçok kullanıcı için ücretsiz erişim süresini uzatıyor. Snapdragon Satellite projesinin ortağı Iridium, akıllı telefon üreticilerinin bu teknolojiyi cihazlarına dahil etmemeyi tercih ettiğini söyledi.

Samsung Galaxy S24’te yeni bir Instagram özelliği bulunacak