Apple iPhone 13 Pro’da Makro Mod sorununu düzeltiyor

Apple iPhone 13 Pro'da Makro Mod sorununu düzeltiyor

Apple en yeni iOS 15.2 beta sürümü, iPhone 13 Pro’nun makro modunu basitleştirecek. Küçük bir çiçeğe benzeyen simge, bir nesneye makro fotoğraf çekecek kadar yakın olduğunuzda açılacak  ve ayarlara girmek zorunda kalmadan Otomatik Makro modunu açıp kapatma arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlayacak. İşte detaylar.

Özellik şu anda iOS 15.2 beta 2′da kullanıma sunulmuş durumda. Otomatik Makroyu kapattıysanız, bir nesneye yaklaştığınızda açma düğme görünecektir. Dokunmak, temelde Otomatik Makro özelliğini açacak ve böylece her seferinde cihazınızda Ayarlar kısmına gitmek zorunda kalmayacaksınız. Düğmeye tekrar dokunmak Otomatik Makro’yu kapatacak ve sizi normal kameraya geri döndürecek.

Apple iPhone 13 Pro'da Makro Mod sorununu düzeltiyor

iPhone 13 piyasaya sürüldüğünde, bazı eleştirmenler, telefon, değişikliğin kullanıcı arayüzünde gerçekleştiğini göstermeden lensleri değiştirdiği için makro moduna otomatik geçişin sarsıcı olabileceğini söylemişti. Apple, otomatik geçişi kapatmanıza izin veren bir geçiş (Ayarlar > Kamera > Otomatik Makro) sunarak bunu düzeltti, ancak bu da işleri biraz karmaşık hale getirdi. Sadece ultra geniş kameraya geçmek ve öznenize yaklaşmak size makro modundan farklı sonuçlar veriyor. Makro efektini tam olarak çoğaltmak için manuel olarak 0,9x’e yakınlaştırmanız da gerekiyor. 15.2 beta 2’deki değişiklik işleri basitleştirecek. İsterseniz Otomatik Makro’yu kapatabilirsiniz, ancak yine de, telefon bir çekim yapmaya çalıştığınızı düşündüğünde açılan düğmeden Makro moduna kolayca erişebilirsiniz. Muhtemelen sistemin en başından beri böyle zaten çalışması gerekirken, nihayet özelliğin geldiğini  görmek güzel.

Küresel ısınma yeni hastalıklara neden oluyor: Dünya Sağlık Örgütü uyardı