Apple Haswell’li MacBook Pro’yu 1299 Dolardan Satışa Sundu

images 2

Apple Intel’in son CPU teknolojisine yetişti.

Intel  bu yılın Haziran ayında 4.nesil Haswell CPU’larını duyurdu. Şirketin bilgisayarlarını yeni yongalarla güncellemeye başlamasından çok önce değildi, fakat Apple’ın MacBook Pro modelleri Haswell makinelerinin listesindeki yokluğunun farkındaydı. Şirket geçtiğimiz ayın sonunda iMac hattına Haswell incelemesinde bulundu. Şimdi MacBook Pro’nun sırasıydı.

images (1)

Apple OS X Mavericks işletim sisteminin piyasaya sürümünü onadıktan hemen sonra, şirket MacBook Pro hattını güncellemeyi kabul etti. Bu yeni işlemciler ve yeni ücretler demekti. 13 inç MacBook Pro şimdi MacBook Pro’nun önceki versiyonlarında gördüğümüz aynı Retina ekran özelliğine sahip, aynı zamanda Intel’in 4.  Nesil 2.5 GHz çift çekirdekli i5 işlemcisine, Intel’in Iris grafiklerine, +GB Dram ve 1228 GB SSD’ye sahip. 13 inç için fiyatlar 1299$ ile MacBook Pro’nun son ürününden 200 $ dolar  aşağıda  seyretmekte, 15 inç modelinin fiyatı ise aynı fakat 15 inç daha hafif.

Apple 15 inç modelini ‘de güncelledi. Bu güncellenen özellikler 4 çekirdekli 2.4 GHz i7 CPU, 8 GB Ram ve 256 GB SSD kapasitesi ve GeForce GT 750M grafik işlemcisi. 15 inç MacBook Pro satış fiyatları geçen yılın satış fiyatlarından 200$ düşük olan 1999$ ile başlıyor. Elbette hem 13 inç hem de 15 inç modeller OS X Mavericks işletim sistemine sahip.