16 inç MacBook Pro macOS 10.15.1’de göründü!

MacBook Pro

Merakla beklenen 16 inç MacBook Pro, macOS 10.15.1 Catalina Beta 2 sürümünde görüntülendi. Apple çerçeveleri daraltacak gibi görünüyor.

MacBook serisini tasarımsal açıdan küçük dokunuşlar ile yenileyen Apple, 13 inç ve 15 inç segmentine ağırlık vermişti. Ancak daha büyük ekran isteyenler için Cupertinolu teknoloji devini bir hamlesi daha olacak gibi görünüyor.

En geç 2020 yılının Mart ayında düzenlenecek olan etkinlikte tanıtılması beklenen 16 inç ekran boyutuna sahip olan MBP modeli bugün bir kez daha görüntülendi.

16 inç MacBook Pro nasıl olacak?

Apple’ın geliştiriciler için sunduğu macOS 10.15.2 Beta 2 sürümünde ortaya çıkan 16 inçlik MBP, tasarım konusunda ne gibi değişikliklerin olacağını gözler önüne seriyor. Beta sürümünde ortaya çıkan modelde çerçevelerin daraltılmış olduğu açıkça görünüyor.

iOS 13 için Jailbreak çok yakında geliyor!

15 inçlik MBP ile hemen hemen aynı boyutlara sahip olacak olan yeni modelin tasarımsal hatları ile 2018 ve sonrası MBP modellerine benzeyeceğini söyleyebilirim.

Touch Bar özelliği ile geleceğini düşündüğüm yeni modelde muhtemelen Intel’in 9. nesil i5 ve i7 işlemcileri yer alacak. Apple, maalesef bu modelde yine baz olarak 8 GB RAM‘e ve 128 GB SSD‘ye yer verebilir.

16 inç MacBook Pro

Türkiye’de 12.000 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacağını düşündüğüm bu modelde ekran konusunda atılım yapılmasını bekliyorum.

micro LED teknolojisine 2020’de geçeceği söylenen Apple’ın, bu teknolojiyi kullanan ilk cihazı 16 inçlik MPB olacak gibi görünüyor.