Apple gelirlerinde tekrar düşüş yaşadı!

Apple gelirlerinde tekrar düşüş yaşadı!

Apple piyasaya sürdüğü iPhone 15 serisine rağmen gelirlerinde düşüş duyurdu. İşte tüm detaylar.

Apple’ın en son üç aylık kazanç raporu, şirketin kazanımlarındaki düşüşün resmini çiziyor. Mali dördüncü çeyreğe ilişkin mali sonuçları açıklayan bir açıklamada şirket, hizmet bölümünden elde edilen gelirin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu. Ayrıca iPhone gelirinin Eylül çeyreğinde rekor kırdığını da vurguladı. Ancak bu, genel gelirde art arda dördüncü çeyrekte düşüşe işaret ediyor; 89,5 milyar dolarlık kazanç, bir önceki yıla göre yüzde 1’lik bir düşüşü temsil ediyor. Bu rapor aynı zamanda iPhone ve Hizmetler bölümlerinin rekor kıran performanslarının genel olarak gelire baktığımızda rakamları dengelemek için pek de başarılı olamadıklarını ortaya koyuyor.

apple

Şirket bu hafta yeni M3 yongaları, MacBook’lar ve iMac için bir lansman etkinliği düzenledi ve bunların hiçbiri henüz satın alınamadı. Her ne kadar yeni iPhone 15 serisi ve Apple Watch’lar Eylül ayında tanıtılmış olsa da, bu cihazların satışları muhtemelen bu mali çeyreğin sonuçlarının büyük bir kısmını oluşturmadı. Ayrıca bu yıl yeni iPad’lerin Kasım ayında piyasaya sürülmesini bekliyoruz, bu da donanım gelirini daha da artırabilir.

Buna paralel olarak Mac, iPad ve giyilebilir cihazlar bölümleri de bu çeyrekte düşüş yaşadı ve ilk ikisi gözle görülür bir darbe aldı. Her ne kadar Apple bu yılın başlarında Vision Pro kulaklığına ciddi bir ilgi göstermiş olsa da, bu cihazın henüz halka satılmaya hazır olmadığı ve en erken 2024 yılına kadar piyasaya sürülmesi pek mümkün görünmüyor.

Napolyon’un olağanüstü savaş sahnelerinin perde arkası!